דמי הבראה הם תשלומים שנתיים שמגיעים לעובדים לאחר ותק של שנה לפחות במקום העבודה. אי תשלום דמי הבראה נחשב להפרה של זכויות העובד לפי החוק, ויכול להוביל לקנסות ותביעות מצד העובד, שמטרתן לחייב את המעסיק בתשלום מלא כולל ריבית והצמדה.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
דמי הבראה הם תשלומים שנתיים שמגיעים לעובדים לאחר ותק של שנה לפחות במקום העבודה. אי תשלום דמי הבראה נחשב להפרה של זכויות העובד לפי החוק, ויכול להוביל לקנסות ותביעות מצד העובד, שמטרתן לחייב את המעסיק בתשלום מלא כולל ריבית והצמדה.
הימנעות המעסיק מתשלום דמי ההבראה המגיעים לעובד בהתאם לדין ולעדכונים התקופתיים בצו ההרחבה הרלוונטי.
לפי הדין הישראלי, כל עובד זכאי לדמי הבראה לאחר השלמת שנת עבודה אחת לפחות במקום עבודתו. החובה לתשלום דמי הבראה נקבעה בצו הרחבה כללי, והיא מחייבת את כלל המעסיקים במשק. מעסיק שאינו משלם את דמי ההבראה כנדרש פועל בניגוד לחוק ומסתכן בתביעה משפטית. העובד רשאי לתבוע את דמי ההבראה שלא שולמו ואף להוסיף דרישה לפיצויי הלנת שכר או ריבית והצמדה כחוק על הסכום שנמנע ממנו.
החובה לשלם לעובדים דמי הבראה מעוגנת בצו הרחבה החל על כלל המשק. התשלום נקבע לפי ותק העובד במקום העבודה ושיעור יומי הנקבע מדי שנה. אי תשלום מלא או חלקי של דמי ההבראה מהווה הפרה של זכויות העובד ומאפשר לעובדים לנקוט צעדים משפטיים לקבלת הסכום שהגיע להם.
תקופת ההתיישנות לתביעה בגין אי תשלום דמי הבראה עומדת על 7 שנים לעובד פעיל ועל שנתיים מיום סיום יחסי העבודה, אם הסתיימה העסקתו של העובד. עובד המגיש תביעה לאחר חלוף תקופת ההתיישנות יאבד את זכותו לקבלת הכספים עבור השנים שהתיישנו.
כאשר מוכחת הפרת זכות זו בבית הדין לעבודה, רשאי בית הדין לחייב את המעסיק בתשלום מלוא דמי ההבראה שטרם שולמו בתוספת ריבית והצמדה. בנוסף, במקרים בהם קיימים עיכובים ארוכים במיוחד ללא הצדקה עשוי בית הדין לקבוע גם פיצויי הלנת שכר מוגברים לטובת העובד.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
צו הרחבה | מעגן חובה כללית במשק לתשלום דמי הבראה בהתאם לוותק העובד ושיעור עדכני. | מתעדכן בדרך כלל מדי שנה לפי המדיניות הכלכלית הנקבעת מראש. |
התיישנות התביעה | 7 שנים לעובד פעיל ושנתיים ממועד סיום יחסי עבודה לעובד שסיים לעבוד. | חלוף תקופת ההתיישנות גורם לאיבוד הזכות לדמי הבראה. |
פיצויי הלנה וריבית והצמדה | ניתן לדרוש במסגרת תביעה בבית הדין במקרה של אי-תשלום או איחור בתשלום. | בית הדין מוסמך להכריע בגובה הפיצויים בהתאם לסיבות האיחור ואופן ההפרה. |
יש להגיש תחילה דרישה בכתב למעסיק לקבלת התשלומים שלא שולמו. במידה והמעסיק מסרב או מתעלם מהדרישה, ניתן להגיש נגדו תביעה בבית הדין האזורי לעבודה לקבלת הסכומים כולל ריבית, הצמדה ולעיתים פיצויים נוספים בהתאם לנסיבות המקרה וחומרתו כפי שיוחלט בדיון המשפטי.
גובה התשלום נקבע לפי שנות הוותק במקום העבודה ובהתאם לשיעורים המתפרסמים כל שנה בצו ההרחבה בדבר השתתפות בהוצאות הבראה ונופש. מומלץ לבדוק באתר משרד העבודה והרווחה את השיעור העכשווי ולחשב בעצמך או בעזרת יועץ משפטי מוסמך מה מגיע לך בדיוק בהתאם לוותק שצברת במקום העבודה.
אם הסתיימו יחסי עבודה וטרם קיבלת את כל כספי ההבראה שהגיעו לך לפי הוותק והחוק, באפשרותך להגיש תביעה לבית הדין תוך שנתיים מיום סיום יחסי העבודה. לאחר מועד זה תחול התיישנות ולא ניתן יהיה עוד לדרוש ולקבל כספים אלו מהמעסיק הקודם שלך מבחינה חוקית ומשפטית בישראל.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.