אפליה זו כוללת הפליה של עובדים על בסיס מוצא אתני או גזע. החוק אוסר על אפליה כזו ודורש מהמעסיקים לספק סביבת עבודה מכילה ושוויונית לכל העובדים, ללא קשר למוצאם האתני.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
אפליה זו כוללת הפליה של עובדים על בסיס מוצא אתני או גזע. החוק אוסר על אפליה כזו ודורש מהמעסיקים לספק סביבת עבודה מכילה ושוויונית לכל העובדים, ללא קשר למוצאם האתני.
אפליה פסולה האסורה על פי חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה ומתייחסת להבחנה לרעה מטעמים הקשורים לגזעו או מוצאו של אדם.
בישראל, אפליה על רקע גזע אסורה באופן מפורש במסגרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח–1988. חוק זה מחייב את המעסיק לנהוג בשוויוניות כלפי עובדיו או מועמדיו לעבודה, מבלי להפלות אותם עקב השתייכותם הגזעית או מוצאם. עובדים אשר נפגעו מאפליה מסוג זה זכאים להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולדרוש פיצויים אף ללא צורך בהוכחת נזק. החוק קובע במפורש כי מעסיקים שנמצאו אחראים לאפליה עשויים לחויב בפיצוי גבוה ואף להטלת סנקציות נוספות כגון צווי עשה או צווי מניעה למניעת המשך ההתנהגות הפסולה.
כדי שתתקיים אפליה אסורה בדין הישראלי, יש לבחון קיום יחס שונה ולא צודק כלפי עובד או מועמד לעבודה בשל השתייכותו הגזעית או מוצאו, למשל בתנאי העבודה, קידום מקצועי, הכשרה מקצועית ועוד. אין חובה בהוכחת כוונה רעה מצד המעסיק; די בהוכחת עצם ההבחנה הלא הוגנת על בסיס הגזע כדי להוות הפרה של החוק.
בתי הדין לעבודה יכולים לפסוק לטובת העובד הנפגע פיצויים כספיים בסכומים משמעותיים גם ללא הוכחת נזק בפועל. בנוסף לפיצויים הכספיים, רשאי בית הדין לתת צווים להפסקת האפליה ותיקון המצב כגון מתן אפשרות לקידום שהיה נמנע מן העובד עקב אותה אפליה.
אפליה יכולה להתבטא באי-קבלתו של מועמד לעבודה אך ורק בשל מוצאו האתני או גזעו; סירוב לקדם עובד בשל השתייכותו הגזעית; תנאי העסקה מפלים כמו שכר נמוך יותר לעובדים מגזעים מסוימים ביחס לאחרים בעלי תפקיד דומה בארגון.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
בסיס חוקי לאיסור אפליה | חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה התשמ"ח–1988 | חל על כלל המעסיקים והארגונים בישראל ללא תלות בגודלם |
נטל ההוכחה במשפט עבודה | ראשונית על העובד הטוען לאפליה ואז עוברת אל המעסיק להפריך הטענה | אי יכולת הפרכה מצד המעסיק מובילה למסקנת בית הדין לטובת העובד |
התיישנות תביעה בגין אפליה גזעית בעבודה | תקופה של שבע שנים ממועד היווצרות העילה המשפטית לאפליה הנטענת | חשוב לפנות מוקדם ככל האפשר עם גילוי מעשה האפליה כדי לשמר הזכויות לתביעה |
כן. דין העבודה בישראל אינו דורש מן התובע להראות שהמעסיק פעל בכוונת זדון אלא רק כי בפועל התקיימה הבחנה פסולה בלתי צודקת שהתבססה על הרקע הגזעי או האתני שלו. די בכך כדי לקבל סעד משפטי בבית הדין.
בית הדין יכול לפסוק פיצוי כספי משמעותי בהתאם לנסיבות המקרה וחומרתו אף בלי הוכחת נזק ממשי מצד הנפגע. סכומי הפיצויים משתנים בין מקרה למקרה ומגיעים לעיתים לסכומים גבוהים מאוד בהתאם לחומרת ההפרה ונסיבות ביצועה.
במידה ויש חשש שקיימת אפליית עובדים במקום העבודה מומלץ לתעד את האירועים, לאסוף ראיות ראשוניות ולהיוועץ עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה שיוכל לכוון לגבי הפעולות הרצויות ולהגיש תביעה לבית הדין אם קיימת הצדקה לכך.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.