דיני פרטיות בעבודה עוסקים בזכויות העובד לשמירת פרטיותו במקום העבודה, כולל זכויות לגבי מיילים, מצלמות אבטחה ומעקב דיגיטלי. מעסיקים מחויבים לנהוג בשקיפות ולהימנע מפגיעה בפרטיות העובדים ללא הסכמה מפורשת.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
דיני פרטיות בעבודה עוסקים בזכויות העובד לשמירת פרטיותו במקום העבודה, כולל זכויות לגבי מיילים, מצלמות אבטחה ומעקב דיגיטלי. מעסיקים מחויבים לנהוג בשקיפות ולהימנע מפגיעה בפרטיות העובדים ללא הסכמה מפורשת.
הסדרים משפטיים בישראל הקובעים את היקף זכויות העובד לפרטיות במקום העבודה ואת חובות המעסיק לכבדן.
הזכות לפרטיות בעבודה מוגנת בישראל בעיקר בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו ובחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א–1981. דיני פרטיות אלו מחייבים את המעסיק לכבד את מרחב הפרט של העובדים, להגביל פגיעה בלתי מידתית בפרטיותם ולהימנע ממעקב, תיעוד או איסוף מידע על עובדים ללא הצדקה והסכמה מתאימה. הפרת דיני הפרטיות עשויה להוות עילה לתביעה לפיצויים ללא הוכחת נזק או פיצויי נזק ממוני מוכחים, וכן לזכאות לסעדים משפטיים נוספים, כגון צווי מניעה וצווי הפסקה של פעולות הפוגעות בפרטיות העובד.
על מנת להחיל את דיני הפרטיות ביחסי עבודה יש להראות כי מדובר במידע אישי הנוגע לעובד או בפעולה אשר מפרה באופן ממשי את זכותו הבסיסית לפרטיות. בתי המשפט בוחנים בין היתר אם הייתה הסכמה מפורשת מצד העובד, אם קיימת הצדקה לפגיעה בשל אינטרסים לגיטימיים של המעסיק והאם הפעולה נעשתה בצורה מידתית וסבירה ובהתחשב בסביבת העבודה ובנסיבותיה הספציפיות.
המעסיק אחראי לשמור על מידע רגיש ועל פרטיו האישיים של עובדיו ולפעול בשקיפות בכל הנוגע למדיניות השימוש באמצעי מעקב, מצלמות אבטחה ומערכות ניטור אלקטרוניות. על המעסיק לקבל מראש הסכמה מודעת וכתובה מהעובד כאשר הדבר נדרש לפי החוק והפסיקה. הפרת אחריות זו חושפת את המעסיק לאחריות אזרחית ואף פלילית בהתאם לחומרת הפגיעה בפרטיות העובד.
בהפרות משמעותיות של זכות הפרטיות זכאי עובד לפנות לערכאה משפטית ולדרוש פיצויים עבור עצם ההפרה (ללא צורך בהוכחת נזק) עד סכום סטאטוטורי בהתאם לחוק הגנת הפרטיות. כמו כן, רשאי בית הדין לעבודה לקבוע לעובדים פיצוי מוגדל במקרים שהמעשה נעשה בזדון או ברשלנות חמורה. לצד הפיצוי הכספי יוכל העובד לבקש צו שיפוטי להפסקת ההפרות ואף השבת מצב הדברים לקדמותו ככל שניתן.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
שימוש במצלמות אבטחה | צילום במקומות העבודה חייב להיות מוצדק ומידתי ואינו יכול להיות פולשני מדי או מיותר. | יש להציב שילוט ברור ולהודיע לעובדים מראש על קיום מצלמות במקום העבודה. |
ניטור הודעות דוא"ל ושימוש באינטרנט | נדרש אישור ברור ומפורש מהעובדים לניטור התקשורת הדיגיטלית שלהם במקום העבודה. | יש לוודא קיום מדיניות כתובה וברורה בנושא ולהחתים עובדים מראש על כך. |
מסירת מידע לגורמים חיצוניים | חל איסור למסור מידע אישי אודות עובדים לצד שלישי ללא אישור ברור ומפורש מהעובד עצמו. | חריג לכך הוא מסירה מכוח חובה חוקית או צו שיפוטי מפורש בלבד. |
ניתן לקבל פיצוי סטאטוטורי עד לסך 50,000 ש"ח ללא צורך בהוכחת נזק לפי חוק הגנת הפרטיות. במקרה שניתן להוכיח נזקים כספיים או נפשיים ממשיים בעקבות ההפרה, ניתן לתבוע סכומים גבוהים יותר לפי הוכחות ספציפיות לנזק שנגרם בפועל או לנסיבות החמורות שהביאו לפגיעה בזכות לפרטיות של העובדים במקום עבודתם.
המעסיק רשאי להתקין מצלמות לצורך מטרות מוצדקות כגון שמירת ביטחון העובדים והרכוש ובקרת איכות עבודה בלבד. זאת בכפוף לכך שהמצלמות אינן מותקנות באזורים אינטימיים או פרטיים במיוחד וכי קיימת שקיפות מלאה כלפי העובדים לגבי הצילום ותכליתו באמצעות הודעה ברורה ושילוט מתאים באזור המצולם אשר גלויים לעובדים כולם באופן ברור וקבוע לאורך זמן פעילות הצילום במקום העבודה.
תקופת ההתיישנות במקרה של תביעות עקב פגיעה בפרטיות עומדת בדרך כלל על שבע שנים לפי הדין הכללי בישראל ובהיעדר הוראות ספציפיות אחרות בחוק הגנת הפרטיות עצמו. מומלץ שלא להמתין עם הגשת התביעה ולעשות זאת מוקדם ככל האפשר כדי למנוע טענה בדבר שיהוי והתיישנות שעלולה לחסום אפשרות לקבל סעד מלא וראוי בבית הדין הרלוונטי לעבודה בנושא זה.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.