מדובר בהעסקת עובדים מקבוצות מיעוט, כמו ערבים או עולים חדשים, תוך שמירה על זכויותיהם והבטחת שוויון הזדמנויות בתעסוקה. המעסיקים נדרשים לעמוד בדרישות החוק למניעת אפליה במקום העבודה.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
מדובר בהעסקת עובדים מקבוצות מיעוט, כמו ערבים או עולים חדשים, תוך שמירה על זכויותיהם והבטחת שוויון הזדמנויות בתעסוקה. המעסיקים נדרשים לעמוד בדרישות החוק למניעת אפליה במקום העבודה.
העסקה של עובדים המשתייכים לקבוצות מיעוט בישראל, בכפוף לחובת השוויון ואיסור אפליה על פי חוקי העבודה.
בהתאם לדין בישראל, העסקת בני מיעוטים מחייבת את המעסיק לפעול על פי עיקרון השוויון ולמנוע כל הפליה בין עובדים על רקע מוצא, לאום או דת. הדין הישראלי אוסר במפורש הפליית מועמד לעבודה או עובד בשל השתייכותו לקבוצת מיעוט. הפרת איסור ההפליה עשויה לגרור סנקציות משפטיות משמעותיות, לרבות חובת תשלום פיצויים ללא הוכחת נזק במסגרת חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה. מעבר לכך, העסקה הוגנת ושוויונית של בני מיעוטים כוללת גם מתן תנאים שווים כגון: הזדמנות שווה להתקדמות בעבודה, גישה להכשרות מקצועיות והבטחת סביבת עבודה שאינה עוינת כלפי העובדים ממוצא או דת אחרת.
על המעסיק מוטלת חובה לפעול באופן אקטיבי כדי להבטיח סביבת עבודה שאינה מפלה כנגד עובדים שהם בני מיעוטים. מעסיק מחויב בהדרכת מנהלים ועובדים בנושא מניעת אפליה וגזענות ובטיפול מהיר וענייני בכל תלונה הקשורה לאפליית בני מיעוטים במקום העבודה.
חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה מאפשר לבית הדין לעבודה לפסוק פיצויים כספיים אף ללא הוכחת נזק במקרים של אפליית בני מיעוטים. כמו כן קיימים סעדים נוספים כגון צווי עשה המחייבים את תיקון הפגיעה ותיקון הדרכים בארגון למניעת אפליה עתידית.
בתי הדין לעבודה בישראל עסקו במספר רב של פסקי דין בהם נפסקו פיצויים גבוהים לעובדים שהופלו עקב השתייכותם לקבוצות מיעוט. הפסיקה מדגישה שוב ושוב כי אסור למעסיקים לבצע הפליה מטעמים של מוצא, לאום או דעה פוליטית וכי האחריות מוטלת באופן מלא על כתפי המעסיק.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
הבסיס החוקי לזכות לשוויון לבני מיעוטים | חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה התשמ"ח-1988 | חוק האוסר במפורש אפליית עובדים בגין דתם או מוצאם. |
סנקציות בגין הפרה | פסיקת פיצוי עד 120,000 ₪ ללא צורך בהוכחת נזק בפועל. | בית הדין רשאי להורות גם על צווי עשה להפסקת האפליה. |
חובות מעשיות החלות על מעסיקים | חיוב בהכשרה והדרכה בנושא איסור אפלייה ומתן הזדמנות שווה לעובדים. | המעסיק חייב לנקוט צעדים אקטיביים למניעה וטיפול באפלייה קיימת. |
ניתן לקבל פיצויים כאשר מוכחת הפרה של חוק שוויון הזדמנויות בעבודה עקב יחס מפלה כלפי עובד ממוצא או לאום מסוים במקום עבודתו או בהליך קבלה לעבודה. בית הדין מוסמך לפסוק עד 120 אלף שקלים כפיצוי ללא הוכחת נזק ואף מעבר לכך אם יוכח נזק ממשי שנגרם לתובע בעקבות האפליה.
המעסיק חייב ליישם נהלים ברורים למניעה וטיפול באפלייה בארגון, לספק הכשרות מתאימות לעובדים ולמנהלים, לטפל במהירות וביסודיות בתלונות קיימות ולהנהיג תרבות ארגונית המכבדת גיוון ומעודדת סביבת עבודה נטולת הפליה על רקע מוצא או לאום כלשהו.
כאשר מוגשת תביעה לבית הדין לעבודה בשל טענה לאפלייה נגד בן קבוצת מיעוט, העובד צריך להציג ראיות ראשוניות המעידות לכאורה על קיום האפלייה. לאחר מכן עובר הנטל אל המעסיק להראות שהתנהלותו הייתה תקינה ועניינית וכי ההחלטות היו מבוססות אך ורק על קריטריונים מקצועיים לגיטימיים ללא קשר להשתייכותו למיעוט כזה או אחר.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.