עובדים זכאים להפסקות במהלך יום העבודה בהתאם לחוק שעות עבודה ומנוחה. אי מתן הפסקות לעובדים מהווה הפרת חוק שעלולה לגרור קנסות ותביעות מצד העובדים.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
עובדים זכאים להפסקות במהלך יום העבודה בהתאם לחוק שעות עבודה ומנוחה. אי מתן הפסקות לעובדים מהווה הפרת חוק שעלולה לגרור קנסות ותביעות מצד העובדים.
מצב שבו עובד מועסק באופן רצוף במהלך יום העבודה ללא מתן זמן מנוחה כדין.
בהתאם לחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951, קיימת חובה מפורשת למעסיק להעניק לעובד הפסקה של 45 דקות לפחות במהלך יום עבודה העולה על שש שעות. העובד זכאי לזמן מנוחה זה, אשר מטרתו לאפשר התאוששות פיזית ונפשית ולהבטיח את בריאותו ואת בטיחותו. העסקת עובד ללא מתן הפסקות כנדרש עלולה להוות הפרה של הוראות הדין, ולזכות את העובד בזכות לתבוע תשלום בגין שעות נוספות ואף פיצויים בשל נזק שנגרם לו כתוצאה מכך.
עובדים הזכאים להפסקה מכוח חוק שעות עבודה ומנוחה רשאים לדרוש הפסקה בת 45 דקות לפחות כאשר הם עובדים מעל שש שעות ביום. מתוך אותן 45 דקות לפחות מחצית מהזמן חייב להיות רציף. אם המעסיק דורש שהעובד יישאר במקום העבודה בזמן ההפסקה לצורך מענה לקריאות או לשם זמינות לעבודה, אזי נחשב פרק זמן זה כחלק משעות העבודה והעובד זכאי לקבל עבורו שכר.
חובת המעסיק לדאוג לכך כי עובדיו יקבלו את מלוא ההפסקות כחוק מוטלת עליו באופן מוחלט. אם נמצא כי מעסיק הפר חובה זו באופן חוזר ונשנה, בית הדין לעבודה רשאי לפסוק לטובת העובד פיצויים כספיים, חיוב בשעות נוספות וכן הטלת סנקציות מנהליות על המעסיק עצמו.
בתי הדין לעבודה בישראל הכירו במקרים רבים בזכאות עובדים לפיצוי בשל אי-מתן הפסקות על פי דין. נפסק לא אחת כי מעסיקים שפגעו בזכות זו חויבו לשלם לעובדים גמול בגובה השכר הרגיל בתוספת שכר שעות נוספות ופיצויים נוספים בגין עוגמת נפש או פגיעה בבריאות העובדים, בהתאם לנסיבות העניין.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
משך ההפסקה המחויב בחוק | 45 דקות לפחות ביום עבודה ארוך משש שעות. | לפחות מחצית ממשך ההפסקה צריך להיות רציף בפועל. |
זמן ההפסקה כשעות עבודה | אם נדרש העובד להישאר במקום העבודה זמין לקריאה - ייחשב זמן זה כשעות עבודה המזכות בשכר. | המבחן הוא עצמאות אמיתית של העובד בזמן ההפסקה. |
סנקציות במקרה הפרת החוק | חיוב בשעות נוספות ובפיצוי כספי נוסף בהתאם לחומרת הפגיעה בעובד. | בית הדין רשאי להטיל סנקציה מנהלית בנוסף לתשלומים אלו. |
אם הופרה זכותך להפסקות כחוק, באפשרותך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה כדי לדרוש שכר נוסף עבור שעות אלו ואף פיצוי כספי בגין נזק שנגרם לך עקב כך. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי מקצועי בנושא זה לפני נקיטת צעדים משפטיים כלשהם.
ניתן להשתמש ברישומי הנוכחות במקום העבודה, עדויות עובדים אחרים שהועסקו איתך באותה תקופה והתכתבויות עם מנהלים כהוכחות לכך שלא קיבלת את ההפסקות הנדרשות כחוק. מומלץ לשמור כל ראיה רלוונטית בצורה מסודרת כדי להקל על התהליך המשפטי בהמשך.
תקופת ההתיישנות בנוגע לתביעות הקשורות בשעות עבודה וזכויות להפסקה עומדת כיום על שבע שנים מיום היווצרות העילה. כלומר, ניתן לתבוע עד שבע שנים אחורה מהמועד בו מוגשת התביעה לבית הדין לעבודה ולא יותר מכך.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.