עובדים שחוו אפליה מגדרית במקום העבודה, כמו פערי שכר או העדפה בקידום, זכאים לתבוע פיצוי בגין הנזקים שנגרמו להם ועוגמת הנפש.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
עובדים שחוו אפליה מגדרית במקום העבודה, כמו פערי שכר או העדפה בקידום, זכאים לתבוע פיצוי בגין הנזקים שנגרמו להם ועוגמת הנפש.
פיצוי כספי הנפסק לעובד או לעובדת שנפגעו עקב יחס מפלה על בסיס מינם, בהתאם לחוקי העבודה והפסיקה בישראל.
בהתאם לדין הישראלי, עובד או עובדת שחוו אפליה במקום העבודה בשל מינם עשויים להיות זכאים לפיצוי בגין נזקיהם. חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח–1988 אוסר במפורש על אפליה מחמת מין ובכלל זה: אפליה בתנאי עבודה, בקידום, בשכר ובקבלה לעבודה. החוק מקנה לבית הדין לעבודה סמכות לפסוק פיצוי כספי גם כאשר לא נגרם נזק ממוני ממשי בפועל, וזאת מתוך הכרה בחומרת הפגיעה בכבוד העובד והפרת עקרון השוויון.
הוכחת האפליה נעשית על ידי העובד שנפגע מהיחס המפלה; עם זאת, מקום בו הראה העובד עובדות המבססות חשד ראשוני של אפליה מגדרית (לדוגמה פער בלתי סביר בין שכר גברים ונשים באותו תפקיד), מתהפך נטל ההוכחה והמעסיק נדרש להראות שלא הפלה את העובד או העובדת על רקע מיני.
על פי הפסיקה, המעסיק אחראי באופן ישיר למניעת התנהגות מפלה בסביבת העבודה. חובה עליו לקבוע נהלים ברורים נגד אפליה מגדרית ולטפל בתלונות ובהפרות באופן מידי ואפקטיבי. הזנחה או עצימת עיניים מצד המעסיק עשויות להביא לפסיקת פיצויים מוגברת נגדו.
בית הדין רשאי להורות על מגוון סעדים ובהם מתן צו מניעה להפסקת האפליה או לתיקונה, החזרת העובד לעבודה במקרה של פיטורים לא מוצדקים ופיצויי ממון בעבור הפסדי שכר ותנאי עבודה שהופרו. בנוסף ניתן לפסוק פיצוי שאינו תלוי בנזק (לא ממוני) בגין כאב וסבל ועוגמת נפש.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
בסיס משפטי | חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה (התשמ"ח–1988) | אוסר ומעניש אפליה מטעמי מין בעבודה |
נטל ההוכחה בבית הדין | ראשונית - על העובד; הופכת כאשר קיים חשד סביר של אפליה | חשיבות תיעוד ראיות המעידות על היחס המפלה לכאורה |
גובה הפיצוי האפשרי | עד 120,000 ₪ ללא הוכחת נזק ועד סכומים גבוהים נוספים במקרה שהוכח נזק ממשי | הסכומים מתעדכנים מעת לעת בהתאם לחקיקה ופסיקה חדשה |
כן. החוק מאפשר פסיקת פיצויים ללא הוכחת נזק ממוני עד לסכום מרבי הקבוע בחוק (120,000 ₪). זאת משום שמטרתם גם הרתעה ומימוש זכות השוויון בעבודה ולא רק תיקון הנזק הכספי שנגרם בפועל.
תקופת ההתיישנות להגשת תביעה בנושא היא לרוב שבע שנים מהיום שבו אירעה האפליה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי מוקדם ככל האפשר כדי למנוע פסילת התביעה בשל התיישנות.
בית הדין לעיתים יורה על השבת העובד לעבודתו אם נמצא כי הפיטורים היו פסולים ומבוססים בבירור על הפלייה אסורה מטעמי מגדר וכאשר קיימים התנאים לשיקום יחסי האמון בין הצדדים במקום העבודה הספציפי.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.