מעסיקים שלא מנהלים מעקב נוכחות מדויק, כמו אי החתמת עובדים במערכת נוכחות, עשויים להידרש לשלם פיצוי על שעות עבודה שלא תועדו כראוי.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
מעסיקים שלא מנהלים מעקב נוכחות מדויק, כמו אי החתמת עובדים במערכת נוכחות, עשויים להידרש לשלם פיצוי על שעות עבודה שלא תועדו כראוי.
פיצוי כספי הניתן לעובד בגין נזקים או הפסדים שנגרמו בשל מחדל המעסיק ברישום שעות העבודה כנדרש בחוק.
בהתאם לדיני העבודה בישראל, חלה על המעסיק חובה חוקית לנהל רישום מדויק של שעות העבודה של עובדיו. כאשר מעסיק אינו עומד בחובת הרישום או אינו מאפשר לעובד החתמה תקינה במערכת הנוכחות, עלול העובד לסבול פגיעה בזכויותיו החוקיות לתשלום שכר וזכויות עבודה נוספות התלויות בהיקף שעות עבודתו בפועל. בהתאם לפסיקות בתי הדין לעבודה, הפרת חובה זו עשויה לזכות את העובד בפיצויים הנגזרים מהנזק הכספי שנגרם לו, ואף להעביר למעסיק את נטל ההוכחה בנוגע להיקף שעות העבודה הנטען. בנסיבות מתאימות, בית הדין מוסמך אף לפסוק לעובד פיצויים מוגברים בגין הפרה מכוונת או חוזרת ונשנית של החובה.
בתי הדין בישראל פסקו כי הפיצוי יחול כאשר ניתן להוכיח שהמעסיק לא קיים את חובותיו לרישום מדויק וכי אי-הרישום גרם לעובד לנזק ממשי בשכרו או בזכויותיו הסוציאליות. כמו כן, ייבחן האם מדובר בהפרה חד-פעמית או חוזרת ונשנית ומידת תום הלב של הצדדים.
חוק הגנת השכר מטיל אחריות מוחלטת על המעסיק לנהל מערכת דיווח שעות עבודה בצורה תקינה ואמינה. כשלון של המעסיק בעמידה בדרישה זו מהווה עבירה שעשויה להביא לתביעה כספית מצד העובד ולחיוב המעסיק בפיצויים ובקנסות מנהליים.
בתי הדין האזוריים והארצי דנו במספר מקרים בהם נפסקו פיצויים משמעותיים לעובדים לאחר שהתברר שהמעסיקים לא אפשרו להם לרשום כראוי את שעות עבודתם באמצעות מערכת הנוכחות. הפיצויים נגזרו בין היתר מהפערים בשעות המדווחות לבין השעות שבוצעו בפועל ומחומרת ההפרה לאורך זמן.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
אחריות לניהול רישום נוכחות | המעסיק חייב לנהל רישום מדויק ואמין של שעות העבודה. | אחריות מוחלטת לפי חוק הגנת השכר ופסיקה מנחה. |
העברת נטל ההוכחה בתביעה משפטית | בהיעדר רישום כדין, עובר נטל ההוכחה למעסיק לסתור טענות העובד בדבר היקף עבודתו. | "חזקה" משפטית הפועלת לטובת העובד בבתי דין לעבודה. |
גובה הפיצוי הכספי האפשרי | הפיצוי נקבע לפי שיעורי השכר שהופחת מהעובד וזכויות סוציאליות שנשללו ממנו כתוצאה מאי-הרישום התקין. | בית הדין רשאי לפסוק אף מעבר לשווי השעות עצמן במקרה של הפרות חמורות ומתמשכות. |
אין פיצוי אוטומטי; אולם אם מוכח כי העדר מערכת הרישום גרם לפגיעה בזכויות העובד לתשלום שכר מלא ולזכויות סוציאליות שונות, רשאי בית הדין לחייב את המעסיק בפיצוי כספי התואם את הנזק שנגרם בפועל ואף להעביר אליו את נטל ההוכחה בתביעה משפטית עתידית בנושא זה.
מעבר לסנקציות מנהליות וקנסות אפשריים מטעם הרשויות, המעסיקים חשופים לתביעות משפטיות מצד עובדים לתשלום שכר חסר ופגיעה בזכויות שונות כמו שעות נוספות ופנסיה. בנוסף, אי-רישום הופך את היכולת להגן מפני תביעות לקשה בהרבה עקב מעבר נטל ההוכחה אליהם במשפט.
לעובד עומדת זכות תביעה אם הוא יכול להראות שהמעסיק מנע ממנו ביודעין או ברשלנות לבצע דיווח מסודר ומדוייק של שעות העבודה ובכך גרם לו הפסדי שכר או זכויות אחרות. בנוסף צריך להיות קשר ישיר בין אי-החתימה לבין הפגיעה הכלכלית או הסוציאלית הנטענת בתביעה.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.