תוכן עניינים

תמונה של עורך דין שלמה ולר
עורך דין שלמה ולר

משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.

צור קשר

לייעוץ משפטי מקצועי

תוספת שעות נוספות
תוספת שעות נוספות

תוספת שעות נוספות

תשלום נוסף על שעות עבודה מעבר למספר השעות החוקי, בתעריף מוגדל שנקבע בחוקי העבודה או בהסכמים קיבוציים.

תוספת שעות נוספות

תגמול כספי נוסף הניתן לעובד על פי חוק בגין עבודה מעבר לשעות העבודה הרגילות הקבועות בדין.

תוספת שעות נוספות היא תשלום מיוחד המוענק לעובדים אשר עבדו מעבר למכסת שעות העבודה היומית או השבועית הקבועה בחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951. בישראל, חובה זו חלה על מעסיקים עבור כל שעה נוספת שמעבר לשמונה שעות ביום רגיל (או מעבר ל־42 שעות בשבוע עבודה) בשיעור של 125% לפחות עבור השעתיים הראשונות הנוספות ו־150% עבור כל שעה שמעבר לכך. תשלום זה אינו נתון להסכמת הצדדים ואי תשלומו מהווה הפרה של החוק המזכה את העובד בהליכים משפטיים ובפיצויים.

תנאים להחלת תוספת שעות נוספות

התנאי המרכזי להחלת הזכות לתוספת הוא ביצוע בפועל של עבודה מעבר למספר השעות המותרות לפי דין או הסכם העסקה תקף. על המעסיק חלה חובה לתעד ולנהל מעקב מדויק אחר שעות העבודה.

אחריות המעסיק

על פי הדין, מוטלת על המעסיק החובה לבדוק, לתעד ולשלם כראוי עבור כל שעה נוספת. מעסיק שלא משלם בהתאם לחוק מסתכן בתביעות אישיות וקנס מנהלי או פלילי במקרה של הפרות חוזרות.

פיצויים וסעדים אפשריים

עובד אשר לא קיבל את התשלום המתאים זכאי לתבוע פיצוי בבית הדין לעבודה, הכולל את ההפרשים בתשלום שהגיע לו, בצירוף ריבית והצמדה ולעיתים אף פיצויי הלנת שכר משמעותיים בהתאם לנסיבות המקרה.

נושאתיאור עיקריהערות רלוונטיות
שיעור התגמול הכספי הנדרש בחוק125% לשעתיים ראשונות; לאחר מכן 150%אינו ניתן להפחתה גם בהסכמה בין הצדדים
ניהול ותיעוד שעות נוספותחובת המעסיק לבצע רישום מדויק ועדכניהיעדר ניהול ראוי עשוי לפעול נגד המעסיק בתביעה משפטית
זמן ההתיישנות להגשת תביעה7 שנים ממועד היווצרות עילת התביעהלאחר מכן אין זכות משפטית לתבוע פיצוי או הפרשים בגין אי-תשלום שעות נוספות

שאלות נפוצות בנושא תוספת שעות נוספות:

מה עושים אם לא שולמו לי השעות הנוספות?

ראשית מומלץ לפנות בכתב אל המעסיק בדרישה לקבל את התשלום כחוק. במידה ולא מתאפשר פתרון פנימי, ניתן לפנות לבית הדין לעבודה באמצעות הגשת תביעה מתאימה. בית הדין יכול לפסוק לזכותך הן את ההפרשים עצמם והן פיצויי הלנה במקרים מסוימים.

האם מותר למעסיק להחתים אותי על ויתור לגבי השעות הנוספות?

לא. לפי חוקי העבודה בישראל מדובר בזכות קוגנטית (זכות חובה) שאינה ניתנת לוויתור מצד העובד ואינה תלויה בהסכמתו. גם אם חתמת על הסכמה כזו – היא חסרת תוקף מבחינה משפטית ואינה מחייבת אותך בבית הדין לעבודה.

מי אחראי להוכיח שנעשו בפועל השעות הנוספות?

בהתאם לחוק הגנת השכר ולפסיקות בית הדין לעבודה, חובת ההוכחה מוטלת בעיקר על המעסיק המחויב לערוך רישום מפורט ונכון של כל שעת עבודה ושעה נוספת בפועל. היעדר רישום כזה יכול להעביר נטל מסוים אל כתפי העובד ולהקל עליו בהליך המשפטי להוכיח את טענתו.

🛡️ הבהרה משפטית

המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.

פתיחה
Scan the code
שלום וברכה,
איך אוכל לעזור?
Call Now Button