פיטורי נשים בהריון אסורים לפי החוק, אלא אם כן ניתן אישור מיוחד ממשרד העבודה. מטרת החוק היא להגן על נשים בהריון מפני אפליה. מעסיקים שמפרים איסור זה חשופים לתביעות מצד העובדת ולעיתים גם לסנקציות כספיות.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
פיטורי נשים בהריון אסורים לפי החוק, אלא אם כן ניתן אישור מיוחד ממשרד העבודה. מטרת החוק היא להגן על נשים בהריון מפני אפליה. מעסיקים שמפרים איסור זה חשופים לתביעות מצד העובדת ולעיתים גם לסנקציות כספיות.
הוראה חוקית הקובעת כי חל איסור על מעסיק לפטר עובדת בזמן הריונה ללא קבלת היתר מיוחד.
חוק עבודת נשים קובע במפורש כי אסור למעסיק לפטר עובדת בהיריון, העובדת מעל שישה חודשים במקום העבודה, ללא היתר מטעם הממונה על חוק עבודת נשים במשרד הכלכלה. מטרתו של האיסור להגן על זכויות העובדת ולהבטיח יציבות כלכלית בתקופה רגישה זו. פיטורים ללא היתר הינם בלתי חוקיים ועלולים לגרור תביעות משפטיות והטלת פיצויים וסנקציות כספיות כבדות על המעסיק. עם זאת, במקרים מסוימים יכול המעסיק לקבל היתר מיוחד לפיטורי העובדת, אך הדבר כפוף להוכחת סיבות מוצדקות ולשימוע שנערך לעובדת בנוכחות הצדדים הרלוונטיים.
כדי שאיסור הפיטורים יחול, נדרשים שני תנאים עיקריים: אורך העסקה של לפחות שישה חודשים אצל אותו מעסיק וקיומו של היריון בעת מתן הודעת הפיטורים. אם שני התנאים מתקיימים, על המעסיק לפנות ולקבל היתר מיוחד מהגורם המוסמך.
על המעסיק חלה חובה לוודא טרם הליך הפיטורים האם העובדת בהריון, לקיים שימוע כדין ולהגיש בקשה רשמית לקבלת אישור מהממונה בהתאם לתקנות החוק. אי-עמידה בחובות אלו חושפת את המעסיק לתביעה מצד העובדת ולחיוב בפיצויים משמעותיים.
הפרת איסור הפיטורים עשויה לזכות את העובדת בפיצויי נזק, פיצוי בגין אובדן הכנסה ואף בפיצויי עוגמת נפש. בנוסף לכך, בית הדין יכול להורות על החזרת העובדת לעבודה בתפקידה המקורי במסגרת צו מניעה זמני או קבוע כנגד הפיטורים.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
תקופת הגנת ההיריון מפני פיטורים | מהרגע שהעובדת מודיעה או נודע למעסיק שהיא בהיריון ועד לאחר תקופת חופשת הלידה והארכתה כחוק. | מוגבל רק לעובדות עם ותק מעל חצי שנה במקום העבודה. |
הליך השגת אישור לפיטורים בתקופת היריון | בקשה מוגשת לממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה ומנומקת בצורה ברורה בצירוף ראיות מתאימות. | ללא אישור זה הפיטורים אינם תקפים לפי החוק בישראל. |
סנקציות במקרה של הפרת החוק | בית הדין רשאי לחייב את המעסיק בפיצויים שונים ואף בצווי מניעה להשבת העובדת לעבודה. | גובה הפיצוי נקבע לפי הנזקים הישירים והעקיפים שנגרמו לעובדת בעקבות ההפרה. |
האם בכל מקרה אסור לפטר עובדת בהיריון?
לא באופן מוחלט. מותר לפטר עובדת בהריון רק באישור מפורש ובכתב ממשרד הכלכלה לאחר שהממונה השתכנע שקיימים טעמים המצדיקים את הפסקת העבודה ללא קשר להריון עצמו. חשוב שהמעסיק יפעל בזהירות ובהקפדה יתרה כדי לא לחשוף עצמו לתביעה ופיצויים משמעותיים עקב הפרת החובה.
מה עושים אם מעסיק הפר את האיסור ופיטר עובדת בהריון ללא היתר?
במצב כזה יש להגיש תביעה לבית הדין לעבודה באופן מיידי ובמסגרת הזמנים הקבועים בחוק כדי לבקש ביטול הפיטורים וכן לקבל פיצויים עבור הנזק שנגרם לעובדת. מומלץ להתייעץ בהקדם עם עורך דין המתמחה בתחום דיני עבודה להגשת התביעה בדרך נכונה ומדויקת ביותר.
כיצד מחושב גובה הפיצוי בגין הפרת האיסור לפטר עובדת בהיריון?
גובה הפיצוי נקבע בהתאם לנזקים שנגרמו לעובדת כתוצאה מהפסקת עבודתה שלא כחוק: הפסדי שכר וזכויות סוציאליות כמו גם עוגמת נפש וחוסר תום לב מצד המעסיק. בית הדין יבחן פרמטרים כגון משך ההפרה וחומרתה לצורך פסיקה מדויקת של סכומי הפיצויים שיוטלו על המעסיק.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.