אי הפרשה לפנסיה מתייחסת למצב שבו מעסיק אינו מעביר את הסכומים הנדרשים לקרן הפנסיה של העובד, כפי שנקבע בחוק או בהסכם העבודה. פעולה זו פוגעת בזכויות העובד, כולל ביטחון כלכלי לעתיד, ועלולה להוות עבירה פלילית ולהוביל לתביעות משפטיות מצד העובד.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
אי הפרשה לפנסיה מתייחסת למצב שבו מעסיק אינו מעביר את הסכומים הנדרשים לקרן הפנסיה של העובד, כפי שנקבע בחוק או בהסכם העבודה. פעולה זו פוגעת בזכויות העובד, כולל ביטחון כלכלי לעתיד, ועלולה להוות עבירה פלילית ולהוביל לתביעות משפטיות מצד העובד.
מצב בו המעסיק אינו מעביר כספים לקרן הפנסיה של העובד בניגוד להוראות הדין בישראל.
בהתאם לחוקי העבודה בישראל, הפרשת כספים לקרן פנסיה הינה חובה המוטלת על כל מעסיק. אי הפרשה לפנסיה מהווה הפרה של הוראות צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק, חוק הגנת השכר וחקיקת העבודה הרלוונטית. כאשר מעסיק לא מפריש את הסכומים הנדרשים לקרן הפנסיה במועד או בכלל, הוא חושף עצמו לתביעות מצד העובד ולסנקציות משפטיות משמעותיות כגון חיוב בפיצויי הלנת שכר, תשלומי ריבית והצמדה ואף קנסות מנהליים. זכויותיו של העובד אינן נפגעות כתוצאה מהמחדל, והוא יכול לדרוש את הכספים שהגיעו לו לפי החוק בתוספת פיצוי בגין נזקים שנגרמו לו עקב כך.
האחריות על ביצוע תשלומי הפנסיה מוטלת באופן מוחלט ובלעדי על המעסיק. גם במצב שבו לעובד אין קרן פנסיה פעילה לפני תחילת עבודתו אצל המעסיק, חובה עליו לדאוג לפתיחת קרן חדשה ולהפריש אליה כספים כדין ובמועד הקבוע בחוק. אי עמידה בחובה זו חושפת את המעסיק להליכים אזרחיים ואף מנהליים מצד רשויות האכיפה.
עובד שלא הופרשו לזכותו כספי פנסיה כדין רשאי לתבוע אותם בבית הדין לעבודה בתוספת ריבית והפרשי הצמדה ממועד היווצרות החובה ועד התשלום בפועל. בנוסף רשאי העובד לתבוע פיצוי בגין נזק ישיר שנגרם לו וכן לתבוע פיצויי הלנת שכר בשל אי תשלום ההפרשות לפנסיה בזמן בהתאם לחוק הגנת השכר.
תביעה בגין אי הפרשת כספי פנסיה מתיישנת לאחר שבע שנים מהמועד בו היה אמור להיות משולם כל סכום וסכום בנפרד. לפיכך מומלץ לעובדים לבדוק בקביעות כי ההפרשות מבוצעות כנדרש ולפעול מיידית עם גילוי ההפרה כדי למנוע התיישנות חלק מזכויותיהם.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
חובת הפרשה לפנסיה | המעסיק מחויב להעביר כספי פנסיה עבור עובדיו מידי חודש בהתאם לחוק ולצו ההרחבה הכללי במשק. | כולל עובדים זמניים, חלקיים ומשרה מלאה כאחד. |
פיצויי הלנה ואיחור בתשלום | במקרה של איחור בהפרשות לפנסיה ניתן לתבוע פיצויי הלנת שכר והפרשי הצמדה וריבית. | חשוב לשים לב להתיישנות בפועל בתוך שנה ממועד התשלום המקורי לצורך זכאות מלאה לפיצויי הלנה. |
התיישנות הזכות לתביעה | תקופת ההתיישנות עומדת על 7 שנים מהיום בו נולדה הזכות להפקדות אלו בקרן הפנסיה של העובד. | רצוי לבדוק ולעמוד על הזכויות מוקדם ככל האפשר למניעת הפסדים וזכויות אבודות. |
לא. החוק בישראל מטיל חובה מפורשת על המעסיק לפתוח לעובד קרן פנסיה חדשה ולהפקיד עבורה באופן סדיר אם אין ברשותו קרן קיימת בעת תחילת העבודה. האחריות לכך מוטלת במלואה ובאופן מוחלט על כתפי המעסיק בלבד, ללא קשר לשיתוף פעולה מצד העובד בעניין זה או אחר המצדיק את העיכוב בהפקדות.
ניתן להגיש נגד מעסיקים כאלה תביעה בבית הדין לעבודה הכוללת חיובי ריבית והצמדה ואף דרישה לפיצויי הלנה בהתאם לדין. בנוסף רשאים גופי האכיפה לנקוט נגד המעסיקים צעדים מנהליים כגון הטלת קנסות ועונשים כספיים משמעותיים בגין הפרת החובות הקבועות בדיני עבודה וצווי הרחבה מחייבים במשק הישראלי.
על העובד לפנות מידית ובכתב אל המעסיק בדרישה להסדרת הנושא ולהפקדת הכספים כחוק באופן רטרואקטיבי ומיידי. באם דרישות אלו אינן נענות תוך זמן קצר, מומלץ מאוד להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה ולהגיש תביעה משפטית לבית הדין לעבודה כדי לממש את מלוא זכויותיו המשפטיות בעניין זה מול מעסיקו.