תוכן עניינים

תמונה של עורך דין שלמה ולר
עורך דין שלמה ולר

משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.

צור קשר

לייעוץ משפטי מקצועי

הגבלת שעות עבודה לנשים
הגבלת שעות עבודה לנשים

הגבלת שעות עבודה לנשים

ישנם חוקים המגבילים עבודת נשים בשעות מסוימות, כמו עבודה בלילה, בעבודות פיזיות קשות או בתנאים מסוכנים, במטרה להגן על בריאותן ובטיחותן.

הגבלת שעות עבודה לנשים

משמעותו המשפטית של מונח זה מתייחסת למגבלה על שעות העבודה שניתן להעסיק בהן עובדת, בהתאם להוראות חוק עבודת נשים והתקנות הרלוונטיות.

דיני העבודה בישראל כוללים הוראות ברורות להגנה על זכויותיהן של נשים בעבודה, במיוחד בתקופות היריון, לאחר לידה או במצבים רפואיים מסוימים. המעסיק חייב להקפיד שלא להעסיק עובדת בניגוד למגבלות הקבועות בחוק עבודת נשים או בתקנותיו – לדוגמה, איסור העסקתה בשעות הלילה או בשעות נוספות ללא הסכמתה המפורשת ובכפוף לאישור רפואי מתאים במקרים מסוימים. הפרת הגבלה זו עלולה לחשוף את המעסיק לסנקציות מנהליות ואף לפסיקות לפיצויים לעובדת בבית הדין לעבודה.

אחריות המעסיק

על המעסיק מוטלת אחריות מוחלטת לוודא כי תנאי עבודתה של האישה עומדים בדרישות החוק וכי שעות העבודה תואמות את ההגבלות שנקבעו. חובה זו כוללת מתן מידע מלא וברור לעובדת לגבי זכויותיה ושמירה על התנאים הקבועים בחוק.

זכויות העובד לפי החוק

עובדת שמועסקת בניגוד להגבלת השעות הקבועה בחוק רשאית לפנות לבית הדין לעבודה ולדרוש תיקון תנאי העסקתה וכן לקבל פיצוי כספי בגין הפרת הזכות. בנוסף לכך, הפרה עשויה לגרום להפעלת עיצומים מנהליים כנגד המעסיק מטעם רשויות המדינה.

דוגמאות להפרה בפועל

מקרים נפוצים שבהם מעסיקים הפרו את הוראות הגבלת שעות עבודה לנשים כללו העסקה מעבר לשעות העבודה המאושרות לאישה הרה או מיניקה, אי מתן מנוחה נדרשת בין משמרות וכן העסקה בשעות לילה ללא אישור כנדרש.

נושאתיאור עיקריהערות רלוונטיות
איסור עבודה בלילה בהריוןאין להעסיק אישה בהריון בשעות הלילה החל מהחודש החמישי ואילך אלא בהסכמת העובדת ובאישור רפואי.הלילה מוגדר בין השעות 22:00 עד 06:00 ביום שלמחרת.
שעות נוספות לאישה מיניקהחל איסור העסקת אישה מיניקה בשעות נוספות ללא הסכמת העובדת בכתב ובאישור רפואי מתאים לתקופה של עד ארבעה חודשים לאחר חופשת הלידה.המטרה היא מניעת פגיעה בבריאות האם והתינוק.
תקופת מנוחה בין משמרות לנשים בהריוןהמעסיק מחויב לספק תקופת מנוחה של לפחות 12 שעות בין משמרות לעובדת הרה שהודיעה לו אודות הריונה בכתב.אי מתן מנוחה נחשבת כהפרת הזכות ועשויה לזכות בפיצויים.

מי אחראי לוודא כי הגבלות השעות מתקיימות בפועל?

האחריות לוודא שהגבלות אלו נשמרות מוטלת על המעסיק בלבד. עליו לוודא כי ההנחיות מיושמות ולהתריע בפני העובדות באופן ברור לגבי זכויותיהן החוקיות. הפרה מצד המעסיק תוביל לסנקציות משפטיות ולפסיקות לפיצוי כספי לטובת העובדת בבית הדין לעבודה לפי נסיבות העניין.

מה ניתן לעשות אם מעסיק מפר את ההגבלות הללו?

במידה והמעסיק מפר את הגבלת השעות, יכולה העובדת לתבוע בבית הדין האזורי לעבודה ולקבל צו שיפוטי לאכיפת הזכויות, וכן עשויה להיות זכאית לפיצויים כספיים משמעותיים בהתאם לנסיבות ההפרה וחומרתה ובמקרה שהוכיחה כי נגרם לה נזק עקב כך.

מה פרק הזמן להתיישנות תביעה בנושא זה?

התביעה בנוגע להגבלת שעות עבודה לנשים כפופה לתקופת ההתיישנות הכללית בדיני העבודה והיא עומדת לרוב על שבע שנים ממועד היווצרותה של העילה. מומלץ לפנות לקבל ייעוץ משפטי פרטני בסמוך למועד גילוי ההפרה בכדי לשמור באופן מיטבי על הזכויות המשפטיות שלך כעובדת.

🛡️ הבהרה משפטית

המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.

פתיחה
Scan the code
שלום וברכה,
איך אוכל לעזור?
Call Now Button