החוק קובע כי המעסיקים מחויבים לשלם לעובדיהם את מלוא השכר במועד הקבוע. הפרת חוק הגנת השכר עלולה להוביל לקנסות, ריבית ופיצויים לטובת העובד.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
החוק קובע כי המעסיקים מחויבים לשלם לעובדיהם את מלוא השכר במועד הקבוע. הפרת חוק הגנת השכר עלולה להוביל לקנסות, ריבית ופיצויים לטובת העובד.
משמעותו המשפטית של המונח "הגנת שכר" היא מכלול ההוראות בחוק המבטיחות את תשלום השכר לעובד במלואו ובזמן, ללא הפחתות בלתי חוקיות או עיכובים אסורים.
החוק הישראלי מייחס חשיבות רבה לתשלום השכר המגיע לעובדים, וקובע הוראות ברורות להגנה על זכות זו. בהתאם לחוק הגנת השכר התשי"ח–1958, על מעסיקים מוטלת חובה לשלם את מלוא שכרו של העובד ללא עיכובים או קיזוזים שלא כדין. במקרה של הפרת חובה זו מצד המעסיק, עומדות לרשות העובד אפשרויות שונות לפנייה לערכאות משפטיות כדי לקבל סעדים הולמים. כמו כן, החוק מאפשר הטלת פיצויי הלנה משמעותיים כנגד מעסיקים המעכבים את תשלום השכר באופן לא מוצדק ומבלי שיש הצדקה בדין.
כדי לזכות בהגנות הקבועות בחוק, יש להוכיח כי קיים יחסי עובד-מעביד, וכי הסכומים הנתבעים הם אכן "שכר עבודה" כהגדרתו בחוק. כמו כן, יש להוכיח כי ההפרה נעשתה באופן ברור ולא בתום לב ובנסיבות שאינן מצדיקות עיכוב או אי-תשלום.
המעסיק מחויב על פי חוק לדאוג לתשלום מלא ומדויק של השכר בזמן שנקבע לכך. הוא אינו רשאי לבצע קיזוז מהשכר אלא במקרים שהותרו במפורש בדין או בהסכמה מפורשת בכתב של העובד. הפרת אחריות זו עשויה לגרור חיוב בפיצויי הלנת שכר ואף סנקציות נוספות.
בית הדין רשאי לחייב את המעסיק בפיצויי הלנת שכר גבוהים במיוחד בעת הפרת הגנת השכר. פיצויים אלה נועדו להרתיע מפני הפרות ולפצות על הנזק שנגרם לעובד כתוצאה מהעיכוב בתשלום שכרו.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
מועד תשלום השכר | השכר חייב להיות משולם עד היום התשיעי שלאחר חודש העבודה בגינו ניתן. | איחור מעבר למועד הקבוע בחוק עשוי לגרור חיוב בפיצויי הלנה. |
קיזוז משכר העובד | מותר רק במקרים מוגבלים כפי שקבועים בסעיף 25 לחוק הגנת השכר ובהסכמה בכתב של העובד. | קיזוז לא חוקי דינו כפיגור בתשלום ועלול לגרור פיצוי לעובד. |
פיצויי הלנת שכר | פיצוי מיוחד עבור איחורים בתשלום משכורת כאמור בסעיפים 17–18 לחוק. | גובהם נקבע לפי תקופת האיחור ואורך העיכוב בתשלומים בפועל. |
פסקי דין קבעו פיצויים בעיקר כאשר נמצא כי העיכובים היו בלתי מוצדקים וללא כל טעם ענייני או הסבר סביר. בתי הדין מתחשבים בין היתר בהתנהלות חוזרת ונשנית של המעסיק ובעוצמת הפגיעה בזכות העובד לקבל את משכורתו בזמן כפי שמתחייב מן החוק הישראלי בנושא זה.
אם לא שולמה המשכורת במלואה ובזמנה, רשאי העובד לפנות לבית הדין לעבודה ולדרוש תשלום מיידי ופיצויי הלנה לפי נסיבות העיכוב והפרתו. חשוב לפעול מוקדם ככל האפשר כדי למנוע טענות לגבי התיישנות הזכות לקבלת הפיצויים הללו או לגבי ויתור משתמע עליהן מצד העובד עצמו.
תקופת ההתיישנות להגשת תביעה בענייני הלנת שכר היא שנה אחת בלבד מן היום שבו היה צריך לשלם את המשכורת ולא שולמה במועד החוקי לכך; עם זאת, בית הדין רשאי להפחית מסכום הפיצוי אם חלפו יותר מ-60 ימים ממועד התגבשות הזכות ועד להגשת התביעה בפועל.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.