החוק מחייב מעסיקים לספק התאמות מיוחדות לעובדים עם מוגבלות, כמו התאמת סביבת העבודה או גמישות בשעות העבודה. מטרת החוק היא לעודד שילוב עובדים עם מוגבלות בשוק העבודה.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
החוק מחייב מעסיקים לספק התאמות מיוחדות לעובדים עם מוגבלות, כמו התאמת סביבת העבודה או גמישות בשעות העבודה. מטרת החוק היא לעודד שילוב עובדים עם מוגבלות בשוק העבודה.
מונח משפטי המתייחס להעסקת אנשים עם מוגבלויות בהתאם לדרישות החוק, להבטחת שוויון הזדמנויות ולמניעת אפליה תעסוקתית על בסיס מוגבלות פיזית, חושית או נפשית.
העסקת עובדים בעלי מוגבלות מוסדרת בדין הישראלי בעיקר באמצעות חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח–1998. מטרתו של החוק להגן על זכויותיהם של אנשים בעלי מוגבלויות בתחום התעסוקה ולהבטיח את שילובם המלא בשוק העבודה. מעסיקים חייבים לספק התאמות סבירות בסביבת העבודה המאפשרות לעובדים אלו למלא את תפקידם כראוי ובאופן מכובד. הפרת חובות אלו עשויה להביא לתביעות בגין אפליה ופגיעה בזכויות העובדים בעלי המוגבלות, ואף לזכות אותם בפיצויים משמעותיים מכוח הדין.
על פי החוק, מעסיק חייב לפעול לשילוב ראוי של עובד עם מוגבלות במקום העבודה. האחריות כוללת ביצוע התאמות הנגישות הנדרשות בהתאם לצורכי העובד ולהגדרת ההתאמה בחוק ובתקנות, כל עוד אין בכך הכבדה בלתי סבירה על העסק.
לעובדים בעלי מוגבלות עומדות זכויות מיוחדות כגון זכות להתאמה סבירה בסביבת העבודה והגנה מפני הפליה בקבלה לעבודה, בתנאי העבודה, בהכשרה המקצועית ובפיטורים. הפרתן של זכויות אלה יכולה להוות עילה לתביעה משפטית.
במקרה שבו נקבע שהופרו הזכויות הקבועות בחוק בנוגע להעסקת עובד בעל מוגבלות, יכול בית המשפט או בית הדין לעבודה לפסוק לטובת העובד פיצויים כספיים ללא הוכחת נזק וכן להורות על סעדים נוספים כדוגמת צו עשה לחייב את המעסיק לבצע התאמות מתאימות ואחרות הנדרשות.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
התאמה במקום העבודה | התאמות כגון שינויים פיזיים או טכנולוגיים הכרחיות לאפשר לעובד בעל מגבלה לעבוד בתנאים הולמים. | יש חובה לבצע אלא אם ההוצאה מהווה הכבדה בלתי סבירה. |
פיצויים בגין הפרת החוק | ניתן לתבוע פיצוי כספי אף ללא צורך בהוכחת נזק ממשי בעקבות אפליה או אי-התאמה. | גובה הפיצוי נתון לשיקול דעת בית הדין לפי חומרת ההפרה. |
חובת הייצוג ההולם במקומות עבודה גדולים וציבוריים | מקומות עבודה מעל 100 עובדים מחויבים בייצוג הולם לעובדים עם מוגבלות. | קיימים קריטריונים ברורים לבדיקת עמידה בחובה זו. |
האם חובה לקבל לעבודה כל מועמד בעל מגבלה שפונה למשרה?
לא, החובה היא שלא להפלות עובדים בשל מגבלה ולספק התאמות סבירות לקידום העסקתם. ניתן לדחות מועמד אם אינו מתאים עניינית מבחינה מקצועית או שמצבו אינו מאפשר ביצוע התפקיד גם לאחר התאמות סבירות.
באילו נסיבות רשאי מעסיק לטעון כי ההתאמה הסבירה אינה אפשרית?
המעסיק יכול לטעון כי דרישת ההתאמה מהווה "הכבדה בלתי סבירה", לרבות עקב עלויות חריגות במיוחד או שינויים מבניים שאינם אפשריים באופן אובייקטיבי. הטענה תיבחן לגופה בבית הדין.
כיצד ניתן להתמודד משפטית עם מעסיק שמסרב לבצע התאמות?
ניתן לפנות בתלונה לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים או להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בדרישה לסעד מתאים או לקבלת פיצוי כספי בגין ההפרה שנגרמה לעובד המופלה לרעה עקב מגבלה זו.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.