כאשר מעסיק פושט רגל, העובדים זכאים לתבוע את חובם מהמוסד לביטוח לאומי, שיכסה שכר שלא שולם, פיצויי פיטורים וזכויות נוספות. החוק מבטיח עדיפות לעובדים בתהליך פירוק החברה.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
כאשר מעסיק פושט רגל, העובדים זכאים לתבוע את חובם מהמוסד לביטוח לאומי, שיכסה שכר שלא שולם, פיצויי פיטורים וזכויות נוספות. החוק מבטיח עדיפות לעובדים בתהליך פירוק החברה.
מונח משפטי המתייחס לזכויותיהם של עובדים לקבלת תשלומים ופיצויים בעת שהמעסיק נמצא במצב של חדלות פירעון או פשיטת רגל.
כאשר מעסיק מגיע למצב של חדלות פירעון ומוכרז כפושט רגל, זכויות עובדיו עשויות להיפגע באופן משמעותי. הדין בישראל קובע הגנות מיוחדות לעובדים שמטרתן להבטיח שכר עבודה, פיצויי פיטורים ותשלומים סוציאליים אחרים. במקרה שהמעסיק אינו מסוגל לשלם לעובדיו את התשלומים והפיצויים המגיעים להם על פי דין, זכאים העובדים להגיש תביעת חוב במסגרת הליכי חדלות הפירעון או באמצעות הביטוח הלאומי. מוסד הביטוח הלאומי ישלם לעובד את הסכומים המגיעים לו בכפוף לתקרה הקבועה בחוק, ולאחר מכן יפעל להשבת הכספים במסגרת ההליך מול המעסיק החייב.
לפי חוק הביטוח הלאומי וחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תנאי עיקרי לתשלום הזכויות דרך ביטוח לאומי הוא הכרזת המעסיק כפושט רגל או מתן צו לפתיחת הליכים על ידי בית המשפט. על העובד להגיש בקשה מסודרת ולצרף הוכחות לחוב כגון תלושי שכר, חוזה העסקה ואישור על היעדר התשלומים.
הביטוח הלאומי משלם לעובדים כספים בגין שכר עבודה שלא שולם, פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות שונות כדוגמת הפרשות לקרן השתלמות וקופות גמל. קיימות מגבלות על סכום התשלום שנקבעות בחוק ומשתנות מעת לעת. לאחר תשלום הזכויות לעובדים, הופך הביטוח הלאומי לנושה בהליכי חדלות הפירעון ביחס לסכומים ששולמו.
חשוב לדעת כי הזכות להגשת תביעת חוב למוסד לביטוח לאומי מוגבלת בזמן ועומדת על 6 חודשים מהמועד שבו ניתנה ההכרזה הרשמית של בית המשפט על פתיחת ההליך נגד המעסיק. איחור בהגשת התביעה יכול לגרום לשלילתה ולכן חשוב לפעול במהירות ובסיוע מקצועי.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
שכר עבודה שלא שולם | שכר שהמעסיק חייב לעובד עבור עבודתו ולא שילם בעקבות חדלות פרעון. | משולם על ידי ביטוח לאומי עד לתקרה הקבועה בחוק בלבד. |
פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות אחרות | הפרשות לקופות גמל ופיצויי פיטורים שלא שולמו עקב חדלות פרעון. | על פי תנאי החוק ובהגבלות הקבועות בתקנות הביטוח הלאומי. |
תקופת התיישנות להגשת בקשה לביטוח הלאומי | פרק הזמן העומד לרשות העובד להגשת דרישה לתשלום חובות מהביטוח הלאומי. | עד 6 חודשים ממועד הכרזת בית המשפט על תחילת ההליך מול המעסיק. |
כאשר ניתן צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון נגד מעסיקו או כשהוכרז כפושט רגל, רשאי העובד להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי לקבלת הכספים שהמעסיק היה חייב לו ולא שילם בגין שכר, פיצויים והפרשות סוציאליות שונות בהתאם לחוק ובהגבלות תקציביות מסוימות שקבע המחוקק הישראלי בנושא זה.
אם עברו 6 חודשים ממועד מתן הצו לפתיחת הליכים נגד המעסיק – בדרך כלל כבר אי אפשר להגיש את הבקשה ויש סכנה אמיתית לדחיית הדרישה בשל ההתיישנות; עם זאת מומלץ לפנות לייעוץ משפטי לבדיקה האם קיימים חריגים מיוחדים ונדירים מאוד לכלל זה לפי הפסיקה והנסיבות הספציפיות שלך.
המוסד לביטוח לאומי מכסה בעיקר שכר עבודה שלא שולם (כולל דמי הודעה מוקדמת), פיצויי פיטורין ותשלומים לקופות גמל וקופות פנסיה שלא הופרשו כדין בשל המצוקה הכלכלית אליה נקלע המעסיק – וכל זאת רק עד לגובה התקרה הקבועה בחוק שתעודכן מדי פעם בהתאם למדיניות הממשלה בנושא זה.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.