חוק המגן על זכויות נשים בעבודה, כולל איסור פיטורים במהלך הריון, חופשת לידה בתשלום וזכויות נוספות המאפשרות לנשים לשלב בין עבודה לחיי משפחה.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
חוק המגן על זכויות נשים בעבודה, כולל איסור פיטורים במהלך הריון, חופשת לידה בתשלום וזכויות נוספות המאפשרות לנשים לשלב בין עבודה לחיי משפחה.
חוק המעניק הגנה מיוחדת לזכויות נשים עובדות, בעיקר בתקופות הריון, טיפולי פוריות ואימהות, ומטיל מגבלות וחובות ספציפיות על המעסיק.
חוק עבודת נשים (התשי"ד-1954) מעגן בישראל את ההגנה על זכויות הנשים במקום עבודתן, בדגש על איסור פגיעה במעמדן עקב מצבים אישיים ייחודיים כגון הריון, לידה וטיפולי פוריות. החוק אוסר על מעסיק לפטר או לפגוע בתנאי העסקתה של עובדת בהריון ללא היתר מתאים ממשרד העבודה. כמו כן, קובע החוק תנאי עבודה מותאמים לאימהות טריות ולעובדות העוברות טיפולי פוריות והפריה חוץ־גופית. הפרת הוראות החוק עלולה לגרור תביעות משפטיות משמעותיות כנגד המעסיק ואף להביא לפיצויים מוגברים לעובדת שנפגעה.
החוק מעניק לעובדות בהריון הגנות שונות ובהן איסור מוחלט לפטר עובדת בהריון לאחר שהשלימה שישה חודשי עבודה אצל אותו מעסיק ללא היתר מיוחד משר העבודה והרווחה. בנוסף, זכאית האישה להיעדרויות בתשלום לצורך בדיקות הקשורות להריון. גם לאחר הלידה קיימים כללים בדבר הארכת תקופת ההיעדרות מהעבודה והזכות לשעת הורות (שעת הנקה).
על המעסיקים מוטלת אחריות לבדוק היטב את ההיבטים המשפטיים לפני ביצוע פעולות העלולות להשפיע על מעמד עובדת מוגנת לפי חוק זה. בין היתר, חובה לקבל מראש אישורים מתאימים מהרשות המוסמכת בעת צורך לבצע שינוי בתנאים או לסיים העסקה של עובדת מוגנת. הפרת החובות עשויה להוביל לסנקציות חמורות מבחינה אזרחית ואף פלילית.
עובדת שזכויותיה נפגעו רשאית לתבוע פיצוי כספי משמעותי בבית הדין לעבודה בשל הפרה זו. הפיצוי יכול לכלול השבת העובדת למקום העבודה ופיצוי כספי גבוה בגין נזק ממוני ולא־ממוני שנגרם בשל הפגיעה בזכויות המעוגנות בחוק.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
הגבלת פיטורים בתקופת הריון | אסור לפטר עובדת בהריון אלא אם ניתן לכך היתר מיוחד ממשרד העבודה והרווחה. | המעסיק חייב להוכיח שאין קשר בין הפיטורים להריון. |
שעת הורות ("שעת הנקה") לאחר לידה | מתן זכות לאם לעבוד שעה פחות ביום למשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה. | תקף בעבודות בהן יום עבודה הוא לפחות שש שעות ביום. |
טיפולי פוריות והיעדרויות מותרות | אישור להיעדר מהעבודה לצורך טיפולים רפואיים הקשורים לפוריות בלא ניכוי שכר. | מותנה בהצגת אישורים רפואיים מתאימים למעסיק מראש. |
האחריות לקבלת היתר מיוחד לפיטורי אישה בהריון מוטלת תמיד על כתפי המעסיק בלבד. עליו לפנות אל משרד העבודה והרווחה ולספק הצדקות ראויות ומוכחות שאינן קשורות להריון או ללידה עצמה. ללא ההיתר, כל החלטת פיטורים היא בלתי חוקית ועלולה להביא לתביעות משפטיות ופיצויים לעובדת.
משך ההתיישנות להגשת תביעה בבית הדין לעבודה מכוח חוק עבודת נשים עומד ככלל על 7 שנים ממועד היווצרותה של עילת התביעה, בהתאם לכללי ההתיישנות הרגילים שבמשפט האזרחי הישראלי. חריגה מתקופה זו תמנע אפשרות של התובעת להגיש תביעה או לקבל סעדים משפטיים בגין הפגיעה בזכויותיה.
"שעת הורות", המכונה גם "שעת הנקה", מוקנית לכל אם שילדה ושבה מחופשת הלידה במשך ארבעת החודשים הראשונים לחזרתה לעבודה, ובלבד שהיא מועסקת במשרה מלאה או לפחות שש שעות ביום רצופות בפועל. בתקופה זו היא תהיה זכאית להפחית שעה אחת מיום העבודה שלה ללא כל ניכוי בשכרה או בפגיעה בזכויותיה הסוציאליות האחרות במקום העבודה.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.