עובדים זכאים לימי חופשה נוספים בהתאם לוותק שלהם במקום העבודה. ככל שהוותק גדל, כך גדלה כמות ימי החופשה שהעובד זכאי להם, בהתאם לחוק ולתנאי החוזה.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
עובדים זכאים לימי חופשה נוספים בהתאם לוותק שלהם במקום העבודה. ככל שהוותק גדל, כך גדלה כמות ימי החופשה שהעובד זכאי להם, בהתאם לחוק ולתנאי החוזה.
הגדלת זכאות העובד לימי חופשה שנתיים בהתאם לוותקו במקום העבודה או בענף ספציפי, על פי הדין הישראלי.
לפי חוק חופשה שנתית והתקנות הרלוונטיות בדין הישראלי, זכאי כל עובד למספר מינימלי של ימי חופשה שנתית בתשלום. מספר ימים אלו גדל בהדרגה בהתאם לוותק המצטבר של העובד באותו מקום עבודה. ככל שוותקו של העובד גדל, כך עולה זכאותו לימי חופשה נוספים מעבר למינימום הבסיסי הקבוע בחוק. הפרת זכות זו על ידי המעסיק יכולה להוביל לתביעות בבתי הדין לעבודה ולחיוב המעסיק בפיצויים כספיים לזכות העובד.
החוק מגדיר לוחות זמנים מדויקים להעלאת מספר ימי החופשה השנתיים בהתאם לשנות הוותק של העובד אצל אותו מעסיק או באותה מתכונת העסקה. שינוי בהיקף המשרה אינו מבטל את רציפות הוותק, אלא משפיע באופן יחסי בלבד על כמות הזכאות המחושבת.
באחריות המעסיק לערוך מעקב מסודר ומדויק אחר שנות העבודה המצטברות של כל עובד, ולעדכן את מכסת ימי החופשה בהתאם לוותק שנצבר. כמו כן, עליו למסור לעובדים מידע ברור ועדכני אודות יתרת החופשה וזכויותיהם החוקיות בנושא.
עובדים זכאים לדרוש מהמעסיק פדיון כספי של ימי החופשה שלא נוצלו עם סיום יחסי העבודה. במקרה שהמעסיק לא אפשר ניצול כדין של אותם ימי חופשה נוספים שנצברו בשל הוותק, רשאי העובד לתבוע פיצויים בבית הדין לעבודה עבור הפרת זכות זו.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
ימי החופשה הבסיסיים בחוק | מספר מינימום בסיסי שהחוק מעניק לכל עובד בכל שנה קלנדרית | נקבע לפי חוק חופשה שנתית ומשתנה על פי ותק וסוג העסקה (5 ימים או 6 ימים בשבוע) |
צבירת תוספות ותק לחופשות | גידול הדרגתי במספר ימי החופשה הזכאים בהתאם לשנות עבודה מצטברות אצל אותו מעסיק | יש לעיין בטבלת הצבירה המעודכנת בתקנות ובפסיקה רלוונטית בבית הדין לעבודה |
פדיון ימי חופשת ותק שלא נוצלו בעת סיום ההעסקה | אפשרות לפדות בכסף את אותם ימים שנוספו ולא נוצלו בפועל עם סיום יחסי העבודה | הפדיון מחושב לפי השכר האחרון היומי וישולם במועד סיום ההעסקה או מעט לאחריו כחובה חוקית על המעסיק. |
כן. הוראות החוק לגבי הגדלת מספר ימי החופש בהתאם לוותק הן קוגנטיות (מחייבות), ולכן אין אפשרות להתנות עליהן לרעת העובד בהסכם אישי או קיבוצי. לפיכך, מעסיקים חייבים לקיים חובה זו ולהעניק את מכסת הימים החוקית באופן מלא ומדויק.
לעובדים במשרה חלקית מחושב מספר הימים באופן יחסי להיקף משרתם בפועל, אך עדיין נשמרת הזכות לתוספת ימים בשל הוותק שלהם במקום העבודה. לדוגמה: עובד בחצי משרה יקבל מחצית ממספר הימים להם היה זכאי אילו עבד במשרה מלאה באותו ותק נתון.
עובד יכול לתבוע פיצוי בבית הדין האזורי לעבודה עבור הפרשי דמי חופש שלא שולמו ונזק שנגרם בשל ההפרה. בית הדין רשאי גם לפסוק לטובת העובד פיצויים נוספים כגון הלנת שכר אם העיכוב בתשלום נעשה בחוסר תום לב מצד המעסיק.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.