במקומות עבודה דיגיטליים, ניהול זכויות העובדים כולל מעקב אחר שעות עבודה, תשלומי שכר ותנאים סוציאליים, תוך שימוש במערכות טכנולוגיות מתקדמות.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
במקומות עבודה דיגיטליים, ניהול זכויות העובדים כולל מעקב אחר שעות עבודה, תשלומי שכר ותנאים סוציאליים, תוך שימוש במערכות טכנולוגיות מתקדמות.
מונח המתייחס לחובות המעסיק ולזכויות העובדים בנוגע לשימוש בכלים דיגיטליים לניהול תנאי עבודה ושמירת זכויותיהם.
בעידן הנוכחי מתבצעות פעולות רבות הקשורות לזכויות העובדים באמצעות כלים דיגיטליים. בהתאם לדין בישראל, מעסיק הנוקט בניהול דיגיטלי של זכויות עובדיו מחויב לעמוד בדרישות הדין לעניין הגנה על פרטיותם של העובדים, הבטחת נגישות למידע ועדכניותו, שמירת תיעוד מספק והימנעות מפגיעה או ניצול לרעה באמצעים הטכנולוגיים שבהם הוא משתמש. במקרים של הפרת הוראות אלה עשוי המעסיק להיות חשוף לתביעות משפטיות מטעם העובדים ואף לסנקציות מנהליות או עונשיות מצד הרשויות השונות.
על פי הדין בישראל, כאשר נעשה שימוש בכלים דיגיטליים לניהול זכויות עובדים, מוטלת אחריות מלאה על המעסיק לוודא שמערכות אלו עומדות בדרישות החוק להבטחת פרטיות העובד ונגישותו למידע רלוונטי. אחריות זו כוללת גם חובה לדווח לעובדים מראש על איסוף מידע אישי שלהם ועל מטרותיו, וכן מתן זכות עיון ותיקון המידע לכל עובד באופן ברור ופשוט.
הפרה של ניהול זכויות עובדים במסגרת דיגיטלית יכולה להתבטא במספר אופנים: שימוש במערכת שלא מאפשרת גישה למידע אישי כנדרש בחוק; אי קבלת הסכמה מודעת ומפורשת מהעובד לאיסוף ושימוש בנתונים אישיים; היעדר עדכון או תיקון נתונים שגויים אודות עובדים לבקשתם; או חשיפת מידע אישי לגורמים חיצוניים ללא היתר מפורש וכנדרש על פי חוק הגנת הפרטיות.
במקרים בהם הוכחה הפרת החובות החוקיות בנושא ניהול הזכויות הדיגיטלי, רשאי בית הדין לפסוק לעובד פיצוי כספי בגין נזק ממוני ולא ממוני, צווי מניעה נגד המשך ההפרה ולעיתים אף פיצויים מוגברים כאשר נקבע כי ההפרה בוצעה בכוונת תחילה או ברשלנות חמורה מצדו של המעסיק. הפיצוי יחושב לפי חומרת ההפרה ומשך הזמן בו התקיימה.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
שמירת פרטיות העובד | חובה חוקית להגנה על פרטיו האישיים של העובד במערכות דיגיטליות. | לפי חוק הגנת הפרטיות וחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. |
זכות עיון וגישה למידע אישי | לעובדים קיימת זכות לגישה ולעיון בכל הנתונים שנאספו ונשמרו לגביהם במערכת הדיגיטלית. | נדרשת הסדרה ברורה ופשוטה של מנגנון הגישה למידע זה. |
חובת הסכמה ואישור מראש מהעובד | יש צורך בקבלת הסכמה מפורשת וברורה טרם איסוף נתונים אישיים באמצעים דיגיטליים. | חובת ההסכמה המעוגנת בחוק הגנת הפרטיות ובפסיקות בתי הדין לעבודה. |
המעסיק חייב ליידע מראש את עובדיו באופן ברור ומפורט על עצם השימוש במערכות אלו ועל סוגי הנתונים האישיים שייאספו אודותיהם. עליו לקבל את הסכמתם לכך לפי הוראות חוק הגנת הפרטיות והוראות הפסיקה הרלוונטית בבתי הדין לעבודה.
בתי הדין לעבודה יכולים לפסוק סעד כספי או לתת צו מניעה להפסקת ההפרה. סכום הפיצוי יושפע מחומרת הפגיעה וזמן התמשכות ההפרה. קיימים מקרים בהם ניתן לפסוק פיצויים מוגברים אם נקבע כי הייתה כוונה מכוונת או רשלנות חמורה מצד המעסיק.
חל איסור מוחלט לשמור נתונים אינטימיים במיוחד כמו מצבו הרפואי האישי של העובד ללא אישור מיוחד והסכמה מדויקת ומפורשת שלו. שמירת נתונים כאלה בניגוד לחוק עשויה להוביל להליכים משפטיים ולהענקת פיצויים בגין פגיעה בפרטיות.
"mainEntity":[{
"@type":"Question","name":"כיצד חייב המעסיק ליידע את עובדיו על שימוש במערכות דיגיטליות?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"המעסיק חייב ליידע מראש את עובדיו באופן ברור ומפורט על עצם השימוש במערכות אלו ועל סוגי הנתונים האישיים שייאספו אודותיהם. עליו לקבל את הסכמתם לכך לפי הוראות חוק הגנת הפרטיות והוראות הפסיקה הרלוונטית בבתי הדין לעבודה."}},{
"@type":"Question","name":"מה הסעד המשפטי במקרה שהופרו הזכויות לניהול מידע דיגיטלי?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"בתי הדין לעבודה יכולים לפסוק סעד כספי או לתת צו מניעה להפסקת ההפרה. סכום הפיצוי יושפע מחומרת הפגיעה וזמן התמשכות ההפרה. קיימים מקרים בהם ניתן לפסוק פיצויים מוגברים אם נקבע כי הייתה כוונה מכוונת או רשלנות חמורה מצד המעסיק."}},{
"@type":"Question","name":"איזה מידע אסור למעסיקים לשמור במסגרת מערכות לניהול עובדים דיגיטלי?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"חל איסור מוחלט לשמור נתונים אינטימיים במיוחד כמו מצבו הרפואי האישי של העובד ללא אישור מיוחד והסכמה מדויקת ומפורשת שלו. שמירת נתונים כאלה בניגוד לחוק עשויה להוביל להליכים משפטיים ולהענקת פיצויים בגין פגיעה בפרטיות."}}]
}המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.