עבודה שבה העובד חווה יחס מפלה על בסיס מין, דת, גזע או מגדר. החוק אוסר על אפליה במקום העבודה ומחייב מעסיקים ליצור סביבת עבודה שוויונית.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
עבודה שבה העובד חווה יחס מפלה על בסיס מין, דת, גזע או מגדר. החוק אוסר על אפליה במקום העבודה ומחייב מעסיקים ליצור סביבת עבודה שוויונית.
מצב שבו עובד מועסק או נדרש לעבוד בתנאי עבודה המפלים אותו לעומת עובדים אחרים במקום העבודה, וזאת בניגוד להוראות חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה והפסיקה בישראל.
העסקת עובד בתנאים מפלים הינה הפרת החוק הישראלי, ובפרט חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה התשמ"ח-1988. איסור האפליה חל על תנאי העסקה שונים, כגון שכר, קידום בעבודה, שעות עבודה, הטבות נלוות והזדמנויות מקצועיות. החוק מעניק לעובדים הזכות לתבוע את מעסיקיהם בגין אפליה ולהגיש תלונה לממונה מטעם משרד העבודה והרווחה. בתי הדין לעבודה מוסמכים לפסוק פיצויים משמעותיים ללא הוכחת נזק כספי בפועל, וכן לקבוע צווים להפסקת האפליה ותיקון תנאי ההעסקה המפלים.
על מנת שתוכר עבודתו של העובד כמתנהלת בתנאים מפלים לפי חוקי העבודה בישראל, על העובד להראות כי תנאי עבודתו שונים מתנאיהם של עובדים אחרים בשל עילות אסורות כגון מגדר, גיל, דת, מוצא לאומי או עדתי וכיו"ב. הנטל עובר אל המעסיק רק לאחר שהוצגה לכאורה אפליה כאמור.
בית הדין רשאי לפסוק לטובת עובד פיצוי כספי משמעותי בגין פגיעה בשוויון ובכבודו של העובד גם ללא צורך בהוכחת נזק ממשי. נוסף לכך קיימת האפשרות לקבל צו מניעה וצו עשה כנגד המעסיק המחייב אותו לתקן את התנאים המפלים ולחדול מביצוע האפליה בעתיד.
תקופת ההתיישנות להגשת תביעה בגין עבודה בתנאי אפליה לבית הדין לעבודה עומדת בדרך כלל על 7 שנים מן היום שנוצרה העילה לאפליה. יחד עם זאת מומלץ שלא להתעכב יתר על המידה, מכיוון שיהוי עלול להשפיע לרעה על סיכויי התביעה ועל האפשרויות המשפטיות העומדות בפני העובד.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
חובות המעסיק | המעסיק חייב לספק תנאים שווים לכל עובדיו ולא ליצור הפליות פסולות. | האיסור חל בכל שלבי ההעסקה – גיוס, העסקה ופיטורים. |
זכויות העובד שנפגע מאפליה | לעובד הזכות לדרוש ביטול התנאים המפלים ולדרוש פיצוי כספי מתאים. | ניתן לדרוש פיצויים גם ללא הוכחת נזק ספציפי מוכח. |
תקופת התיישנות תביעה משפטית | תקופה מקסימלית להגשת תביעת אפליה היא שבע שנים מיום היווצרות העילה. | רצוי לפנות לייעוץ משפטי בהקדם האפשרי לאחר גילוי האפליה. |
הוכחת אפליית עבודה יכולה להתבסס על ראיות כגון השוואת תנאים ושכר מול עובדים אחרים בעלי מאפיינים דומים וכן התבטאויות או עדויות המעידות על הפלייה פסולה מצד המעסיק או גורמים מטעמו. עם הצגת ראייה ראשונית סבירה יעבור נטל ההוכחה אל המעסיק לשלול את הטענות ולהראות הצדקה עניינית להבדלים שבין העובדים.
בית הדין יכול לפסוק פיצויים משמעותיים בהתאם לשיקול דעתו אף בלא הוכחת נזק ממשי מצד העובד. הפסיקה מצביעה לרוב על טווח סכומים הנע בין אלפי שקלים לעשרות אלפי שקלים ולעיתים אף מעבר לכך במקרים חמורים וקשים במיוחד. בית הדין יתחשב בחומרת האפליה ובמשכה בהחלטתו לגבי סכום הפיצוי המדויק שייפסק לעובד.
כאשר עובד חש כי הוא נתקל באפליית עבודה עליו בראש ובראשונה לאסוף ראיות מתאימות ומפורטות ככל הניתן ולהיוועץ בעורך דין מומחה לדיני עבודה ואפליה כדי להבין היטב מהן זכויותיו ומה צעדי הפעולה היעילים ביותר נגד מעסיקו מבחינה משפטית במסגרת החוק הישראלי.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.