עובדים שמועסקים במספר משרות בו-זמנית. על המעסיקים להבטיח תנאים סוציאליים ולמנוע פגיעה בזכויות העובדים בשל עומס יתר.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
עובדים שמועסקים במספר משרות בו-זמנית. על המעסיקים להבטיח תנאים סוציאליים ולמנוע פגיעה בזכויות העובדים בשל עומס יתר.
מונח משפטי המתייחס לעובדים המועסקים במקביל אצל יותר ממעסיק אחד או במספר תפקידים שונים, תוך השלכות ספציפיות על זכויותיהם וחובות המעסיקים.
עובדים המועסקים בכמה מקומות עבודה בו זמנית מוגנים בדיני העבודה בישראל, והם זכאים לזכויות ייחודיות. הדין בישראל מחייב את כלל המעסיקים של עובד בעל מספר משרות לוודא כי העובד מקבל את מלוא הזכויות הסוציאליות בהתאם לשעות ולתנאי העבודה בכל מקום עבודה בנפרד, לרבות הפרשות לפנסיה, דמי הבראה, דמי חופשה ודמי מחלה. כמו כן, חוק שעות עבודה ומנוחה מחייב מעסיקים לוודא שהעובד אינו עובר על ההוראות בדבר שעות מנוחה ושבוע העבודה המרבי. במקרה של פיטורים או התפטרות העובד מאחת המשרות, קיימת חובה לבחון במדויק את בסיס הפיצויים והתשלומים הסופיים לפי היקף ואופי כל אחת מהמשרות באופן נפרד.
קיומן של מספר משרות במקביל הוא מצב לגיטימי על פי החוק הישראלי, אולם הדבר כפוף למספר תנאים חשובים: העובד חייב לעמוד בדרישות לגבי מנוחה שבועית והיעדר חפיפה בין שעות העבודה אצל המעסיקים השונים; כל מעסיק אחראי להענקת הזכויות הסוציאליות רק בגין עבודתו אצלו; לעיתים יחויבו מעסיקים בתיאום ביניהם כדי למנוע הפרה של חוקי העבודה וזכויות העובד.
המעסיק אחראי לוודא כי שעות העבודה שבמסגרתן מועסק העובד עומדות בהוראות החוק ואינן מפרות הוראות לגבי שעות נוספות ומנוחה שבועית. נוסף לכך, כל מעסיק חייב לדווח ולהפריש כספים לטובת זכויות סוציאליות ביחס לאותו חלק יחסי מהעבודה המתבצע אצלו בלבד.
הזכויות הסוציאליות של עובד בריבוי משרות כוללות בין היתר זכאות לימי חופשה ומחלה בהתאם לכל מקום עבודה בנפרד; תשלום דמי הבראה ופנסיה בהתאם להיקף המשרה בכל אחד מהמקומות; וכן זכות לפיצויי פיטורים המחושבים באופן פרטני עבור כל אחד מהמעסיקים בנפרד במקרה סיום העסקה.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
שעות עבודה ומנוחה | חובה לעמוד בתקנות לגבי מגבלת שעות וימי מנוחה | האחריות היא על כלל המעסיקים במשותף |
הפקדות סוציאליות ופנסיה | כל מעסיק מפריש רק בעבור שכר שהוא עצמו משלם בפועל | אין חובת תיאום בין מעסיקים אך עשויה להיות מומלצת בפועל |
פיצויי פיטורים בהתפטרות או פיטורים | מחושב בנפרד בכל מקום עבודה בהתאם למשך ההעסקה ואופן סיומה שם בלבד | לעיתים מורכב ועשוי לדרוש ייעוץ משפטי פרטני לחישוב מדויק ונכון מבחינה חוקית |
כן. עובד חייב לדווח למעסיקיו על עבודתו הנוספת אם הדבר משפיע על זמינותו או מהווה הפרה של תנאי חוזה אישי שנחתם מול אחד מהם. אי גילוי מידע כזה עשוי להוות עילה לסיום העסקה ואף לפגיעה בזכויותיו המשפטיות בהליך עתידי בבית הדין לעבודה.
פיצויי פיטורים מחושבים לכל משרה בנפרד בהתאם למשך ההעסקה והשכר באותה משרה ספציפית בלבד. אין איחוד שכר ממספר מעסיקים אלא חישוב עצמאי לכל מקום בנפרד לפי דין ישראלי ובהתאם לתקנות הפיצויים הקבועות בחוק ובפסיקה הרלוונטית.
במקרה כזה רשאי העובד לפנות לבית הדין לעבודה בתביעה נגד אותו מעסיק שהפר את הזכות המדוברת. במסגרת התביעה יוכל לבקש צווי עשה ותשלום כספי כולל הלנת שכר ופיצויים נוספים לפי נסיבות ההפרה ועל פי החוק והפסיקה בישראל.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.