כל פעולה מצד מעסיק המונעת מהעובד מימוש זכויותיו החוקיות, כמו אי תשלום שכר, אי מתן הפסקות או הפרת חוקי העבודה. העובד יכול לתבוע פיצויים במקרה של פגיעה כזו.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
כל פעולה מצד מעסיק המונעת מהעובד מימוש זכויותיו החוקיות, כמו אי תשלום שכר, אי מתן הפסקות או הפרת חוקי העבודה. העובד יכול לתבוע פיצויים במקרה של פגיעה כזו.
הפרה של החובות החוקיות המוטלות על המעסיק כלפי עובדיו, אשר מזכה את העובדים בסעדים משפטיים מתאימים.
פגיעה בזכויות עובדים נבחנת לפי חוקי העבודה בישראל ופסיקות בתי הדין לעבודה. במסגרת זו נבדק אם המעסיק פעל בהתאם לדיני העבודה, ובהם חוקי שכר מינימום, חוק שעות עבודה ומנוחה, צווי הרחבה והסכמים קיבוציים. עובד שזכויותיו נפגעו זכאי לתבוע פיצוי מבית הדין לעבודה, הכולל בין היתר השלמת שכר חסר, דמי הבראה ופנסיה שלא שולמו כדין ואף פיצויים בגין עוגמת נפש ופיטורין שלא כדין. מעסיקים שנמצא כי פגעו בזכויות עובדיהם עשויים להיות חשופים לקנסות מנהליים או אף הליכים פליליים במקרים חמורים במיוחד.
לצורך קביעה כי התקיימה פגיעה בזכויות העובד יש להוכיח קיומם של יחסי עבודה בין הצדדים ואת ההפרה הספציפית של הוראות החוקים או ההסדרים הרלוונטיים. בית הדין יבחן אם אכן הופר חוק מגן בתחום העבודה וכיצד השפיעה הפרה זו על זכויותיו הכלכליות או האישיות של העובד.
מעסיקים אחראים לפעול בהתאם לחוקי העבודה ולחובות שנקבעו בהסכם העסקה אישי, בצווי הרחבה ובחוזים קיבוציים. האחריות המשפטית מוטלת באופן מלא על המעסיק לוודא ששולמו כל הזכויות כחוק, גם כאשר מדובר בהפרות לא מכוונות או כאלה הנובעות מחוסר ידע.
כאשר מוכחת בבית הדין לעבודה הפרת זכויות העובד, רשאי העובד לזכות בפיצויים כספיים שונים – בהם השלמת הפרשי שכר ופנסיה, תשלום דמי חופשה או דמי מחלה שהופרו ואף פיצויי הלנת שכר גבוהים במקרה המתאים. במקרים מסוימים עשויה להינתן פסיקה על פיצוי נוסף בשל התנהלות חסרת תום לב מצד המעסיק.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
הלנת שכר | אי תשלום משכורת בזמן הקבוע בחוק או אי תשלום כלל. | מזכה את העובד בפיצויי הלנה מוגדלים באופן מיוחד. |
זכות לחופשה שנתית | המעסיק אינו מאפשר ניצול ימי חופשה כדין ואינו משלם עבורם כראוי. | מגיע לעובד תשלום מלא בעבור ימי החופשה והפרשי הצמדה וריבית. |
אי הפרשת כספים לפנסיה | המעסיק לא מפריש את חלקו כנדרש לפנסיית חובה של העובד. | בית הדין יכול להורות להשלים הפקדות כולל ריבית והצמדה לאורך שנים אחורה. |
ניתן לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לקבלת הסעד הכספי וזכויות שהופרו לפי החוק והפסיקה. מומלץ לשמור תלושי שכר והתכתבויות לצורך הוכחת טענותיכם בבית הדין ולעיתים לפנות מראש לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בדיני עבודה כדי לנהל נכון את ההליך ולקבל מלוא הזכויות כחוק.
גובה הפיצוי נקבע בהתאם לסוג הזכות שהופרה – כמו השלמת הפרשות לפנסיה ודמי הבראה חסרים בתוספת ריבית והצמדה. במקרים מיוחדים כגון הלנת שכר חריפה עשויים להינתן סכומים מוגברים משמעותית כפיצויי הלנת שכר וכן פסיקה עבור עוגמת נפש והתנהלות בחוסר תום לב מצד המעסיק כלפי העובד שנפגע.
תקופת ההתיישנות להגשת תביעות בבית הדין לעבודה עומדת בדרך כלל על שבע שנים מיום היווצרות העילה לתביעה (לדוגמה מועד בו השכר היה צריך להשתלם). בתביעות מסוימות כגון פדיון חופשה ניתן לתבוע בתוך שלוש שנים בלבד ולכן רצוי לפנות במהירות ובטרם חלוף תקופה זו להתייעצות משפטית מקצועית בנושא זה.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.