פיטורים במהלך חופשה אינם חוקיים, שכן הם נחשבים לפגיעה בזכות העובד למנוחה. עובדים שפוטרו במהלך חופשה זכאים לתבוע פיצויים בגין הפרת החוק.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
פיטורים במהלך חופשה אינם חוקיים, שכן הם נחשבים לפגיעה בזכות העובד למנוחה. עובדים שפוטרו במהלך חופשה זכאים לתבוע פיצויים בגין הפרת החוק.
מצב שבו העובד מפוטר על ידי המעסיק בעת שהותו בחופשה מאושרת, על פי הדין בישראל.
פיטורי עובד במהלך תקופת חופשתו המאושרת על פי החוק הישראלי עשויים להיחשב כצעד לא תקין ואף בלתי חוקי, בהתאם לנסיבות המקרה הספציפי. החוק בישראל מחייב את המעסיק לנקוט בהליכי שימוע מסודרים ולקיים אותם בתום לב תוך מתן הזדמנות לעובד להשמיע את טענותיו קודם קבלת ההחלטה. פיטורים שהתבצעו בתקופת חופשה מוסדרת, במיוחד בעת מחלה, היריון או לידה, עלולים להיחשב כפגיעה בזכויות העובד ולחשוף את המעסיק לתביעות משפטיות ותשלומי פיצויים מוגברים.
על מנת שפיטורים במהלך חופשה ייחשבו חוקיים ומוצדקים יש לוודא כי נערך הליך שימוע כדין לפני תחילת החופשה או לאחר סיומה, ובהתאם לעקרונות תום הלב וההגינות. חובה זו קיימת במיוחד במקרים של עובד המצוי בחופשת מחלה, היריון או חל"ת מוסכם מראש.
עובד שפוטר בניגוד לדין בזמן חופשתו זכאי לזכויות כגון פיצויי פיטורין מלאים כחוק (אם עבד למעלה משנה), דמי הודעה מוקדמת, תשלום בגין ימי החופש שנותרו לו ופיצויים נוספים אם נקבע כי הפיטורים בוצעו שלא כדין או באופן שרירותי ופוגע. כמו כן, במקרים מסוימים עשוי להיות זכאי לפיצוי עקב הפרת זכות לשימוע הוגן וזכויות נוספות הקבועות בדיני העבודה.
בתי הדין לעבודה דנו במספר מקרים בהם נפסק כי מעסיקים הפרו את זכויות העובדים בכך שביצעו פיטורים בתקופת חופשות מאושרות. הפסיקות מדגישות באופן חד וברור את הצורך של מעסיקים לכבד את זכות העובד לחופש ולפעול על פי כללי השימוע וההודעה הנדרשים בנסיבות אלה. בתי הדין הטילו פיצויים מוגברים במקרים של הפרה ברורה וחוסר תום לב מצד המעסיק.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
הליך שימוע בפיטורי עובד בחופשה | חובת ביצוע שימוע כדין לפני או אחרי החופשה ולא במהלכה. | אי-קיום הליך השימוע כנדרש חושף את המעסיק לתביעה משפטית. |
פיצויי פיטורין וזכויות נלוות | התשלום המחויב לפי חוק בעקבות הפסקת יחסי עבודה שלא כדין. | כולל גם דמי הודעה מוקדמת ופדיון ימי חופש שלא נוצלו. |
חובת תום הלב של מעסיקים | המעסיק חייב להתנהל בשקיפות ובהגינות מוחלטת כלפי עובדיו. | בתי הדין מעניקים משקל רב לעניין תום לב בהתנהלות הפיטורים. |
באופן עקרוני אסור לפטר עובד בשל היעדרותו עקב מחלה ובמהלך תקופת המחלה עצמה ללא קיום הליכי שימוע ונוהל ברור. פיטורים כאלה עשויים להיחשב כהפרה חמורה של הזכויות ולזכות בפיצויים משמעותיים לעובד בבית הדין לעבודה, אלא אם כן קיימת הצדקה מוצקה וברורה שאינה קשורה למחלתו של העובד וההליך נעשה בתום לב ובאופן חוקי ויסודי כנדרש בדיני העבודה בישראל.
פיטורי עובדת או עובד במהלך חופשת לידה אסורים בהחלט על פי החוק בישראל ומהווים עבירה חמורה עם השלכות משפטיות. אם התרחש מצב כזה יש להגיש תלונה לממונה על חוק עבודת נשים במשרד העבודה ולהיוועץ בעורך דין העוסק בדיני עבודה להגשת תביעה אפשרית לבית הדין לעבודה לקבלת סעד מתאים לרבות פיצויים מוגברים בגין ההפרה הברורה של החוק.
הפסקת עבודה בזמן חל"ת (חופשה ללא תשלום) מצריכה התייחסות משפטית ספציפית: ככלל ניתן לבצע זאת רק בתנאי שהעובד קיבל הודעה ושנערך לו שימוע כדין טרם ההחלטה באופן שקוף ותוך מתן אפשרות לתגובה הולמת מצד העובד. אחרת יכולה פעולה זו להיחשב כפגיעה בזכויותיו וכמעשה הנוגד את דרישות תום הלב והחוק הישראלי המחייב הגינות כלפי עובדים במסגרת יחסי עבודה בכלל ותקופות היעדרות בפרט.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.