פיטורים המבוססים על אפליה, כמו מגדר, גיל, גזע או דת, נחשבים לפסולים לפי החוק. העובד זכאי לתבוע פיצויים על פיטורים לא חוקיים ועוגמת נפש.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
פיטורים המבוססים על אפליה, כמו מגדר, גיל, גזע או דת, נחשבים לפסולים לפי החוק. העובד זכאי לתבוע פיצויים על פיטורים לא חוקיים ועוגמת נפש.
פיטורים שנעשו בניגוד להוראות חוק שוויון הזדמנויות בעבודה או חוקי העבודה האוסרים הפליית עובדים מסיבות כגון מין, דת, גיל, הריון ועוד.
המשפט הישראלי אוסר באופן מוחלט על פיטורי עובד בשל מאפיינים אישיים כגון דת, לאום, גזע, גיל, מגדר, היריון ומצב משפחתי. איסור זה מעוגן בעיקרו בחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה ובפסיקת בתי הדין לעבודה בישראל. מעסיקים המפרים הוראה זו צפויים לתביעות מצד העובדים ולחיוב בתשלום פיצוי כספי משמעותי ואף בהשבת העובד לעבודתו במקרים מסוימים. כאשר עולה טענה לפיטורים מפלים, נטל ההוכחה עשוי לעבור אל המעסיק להראות כי החלטת הפיטורים התקבלה משיקולים ענייניים בלבד ולא כתוצאה מאפליה אסורה.
באחריות המעסיק לוודא שכל החלטה על פיטורים נעשית ללא אפליה פסולה או מניעים אסורים על פי דין. במידה ועובד יטען לאפליה בבית הדין לעבודה, יהיה חייב המעסיק לספק ראיות ותימוכין לכך שההחלטה היתה עניינית לחלוטין ואינה קשורה למאפיינים מוגנים או תנאים אישיים של העובד.
עובד שפוטר בשל סיבות מפלות זכאי לפנות לבית הדין לעבודה בבקשה לקבלת סעדים ופיצויים כספיים בגין ההפרה. בית הדין רשאי לפסוק לטובת העובד פיצוי עד 120,000 ₪ (ללא צורך בהוכחת נזק ממשי), וכן במקרים מסוימים עשוי אף לחייב את המעסיק בהשבת העובד לעבודתו ואף בפיצויים נוספים בהתאם לנסיבות הספציפיות של כל מקרה.
תקופת ההתיישנות לתביעה בגין פיטורים בעילה מפלה עומדת על 7 שנים ממועד הפגיעה בהתאם לדיני ההתיישנות בישראל. יחד עם זאת מומלץ לפעול להגשת התביעה סמוך ככל האפשר למועד האירוע כדי לשמור על יכולת טובה יותר להצגת ראיות והוכחות התומכות בטענותיו של העובד.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
בסיס חוקי מרכזי | חוק שוויון הזדמנויות בעבודה תשמ"ח-1988 | איסור אפליה מטעמי דת, לאום, גזע וכיו"ב. |
נטל ההוכחה בבית הדין | בדרך כלל עובר אל כתפי המעסיק לאחר העלאת החשד לקיום אפליה מצד העובד. | - |
גובה הפיצוי ללא הוכחת נזק | עד 120 אלף ש"ח לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. | - |
ניתן לפטר עובדת בהריון רק בכפוף לקבלת היתר מיוחד מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד הכלכלה והרווחה. ללא היתר כזה הפיטורים אסורים ונחשבים כמפלים גם אם היו קיימים שיקולים ענייניים אחרים המצדיקים אותם לכאורה.
בית הדין לעבודה רשאי להעניק לנפגע מהפליה סכום של עד 120 אלף שקלים ללא הוכחת נזק ספציפי. כמו כן בנסיבות מתאימות יכולים להיות מוטלים סעדים נוספים כמו השבה לעבודה ופיצויי הפסדי השתכרות שהתרחשו בפועל בשל הפגיעה.
בתחילת ההליך די בכך שהעובד יציג ראיות ראשוניות בלבד המעידות לכאורה על הפלייה; אז עובר הנטל למעסיק שמחויב להראות כי החלטתו התקבלה משיקולים לגיטימיים ולא מתוך מניע פסול הנובע ממאפיין אישי מוגן כלשהו של אותו עובד ספציפי.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.