פיטורים המבוססים על מאפיינים אישיים כמו מגדר, גיל, דת או גזע נחשבים לפסולים לפי החוק. העובד זכאי לתבוע פיצויים על פיטורים בלתי חוקיים.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
פיטורים המבוססים על מאפיינים אישיים כמו מגדר, גיל, דת או גזע נחשבים לפסולים לפי החוק. העובד זכאי לתבוע פיצויים על פיטורים בלתי חוקיים.
פיטורי עובד בשל סיבה פסולה, הנוגדת את עקרון השוויון ואסורה לפי חוקי העבודה בישראל.
פיטורים עקב אפליה מהווים הפרה חמורה של זכויות העובד על פי הדין הישראלי. חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988 אוסר על מעסיקים לפטר עובדים או להרע את תנאי העסקתם מחמת גיל, מגדר, דת, לאום, נטייה מינית, השקפה פוליטית ועוד. נוסף לכך, הפסיקה קבעה כי המעסיק חייב לפעול בשוויוניות מוחלטת בכל שלבי ההעסקה. בתי הדין לעבודה מתייחסים בחומרה רבה להפרות מסוג זה ומטילים על המעסיקים חובת ראייה מוגברת להוכחת הצדקת הפיטורים בנסיבות שאינן נגועות באפליה אסורה. לעובדים שנפגעו קיימת זכות לתבוע פיצויים ולעיתים אף סעד של החזרה לעבודה.
על מנת שתביעת פיטורים בגין אפליה תתקבל בבית הדין לעבודה, על העובד להוכיח קשר בין הפיטורים לבין אחת העילות האסורות בחוק. ברגע שהעובד מביא ראשית ראייה לקשר כזה, נטל ההוכחה מתהפך ועובר למעסיק, אשר מחויב להוכיח שפעל כדין ובהיעדר שיקולים מפלים.
עובד שפוטר שלא כדין זכאי לתבוע פיצוי כספי משמעותי ללא הוכחת נזק בסכום הקבוע לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. בנוסף לכך רשאי בית הדין לפסוק לעובד פיצויים נוספים בהתאם לנזק שנגרם לו בפועל ואף במקרים חמורים לחייב בהחזרת העובד לעבודתו.
בתי הדין לעבודה בישראל קבעו לא פעם כי פיטורי נשים בהריון ללא היתר מיוחד מהווים אפליה אסורה המצדיקים פסיקת פיצויים כבדים והשבה לעבודה. כמו כן נקבעו מספר פעמים פסיקות בנושא אפליה מטעמי גיל או השתייכות פוליטית אשר הביאו לסעדים כספיים גבוהים לזכות העובדים.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
חוקים רלוונטיים | חוק שוויון הזדמנויות בעבודה וחוק עבודת נשים | אסור לפגוע בעובדים בשל מאפיינים אישיים מוגנים בחוק |
נטל הוכחה | הנטל הראשוני מוטל על העובד אך מתהפך אל המעסיק לאחר הצגת ראשית ראייה לאפליה לכאורה | המעסיק צריך להראות שהפיטורים נעשו ללא כוונה מפלה ובצורה עניינית בלבד. |
סעדים ופיצויים אפשריים | פסיקת פיצוי כספי ללא הוכחת נזק או השבת העובד למקום עבודתו. | גובה הפיצוי תלוי בחומרת האפליה ובנסיבות האישיות של העובד הנפגע. |
"אם אתה חושש כי הפיטורים התרחשו בשל נטייתך המינית, מומלץ לתעד באופן מסודר כל מידע וראייה זמינים וליצור קשר עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה. תוכל להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בתוך פרק הזמן הקבוע בחוק."
"ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בתוך תקופה של עד 7 שנים מיום הפגיעה – הוא יום הפיטורים שנעשו באפליה. עם זאת מומלץ להתחיל בהליך מוקדם ככל האפשר כדי לשמר ראיות ולהגדיל את סיכויי הצלחת התביעה."
"באופן כללי אסור לפטר עובד רק בשל גילו גם אם מדובר בשיקולים כלכליים או ארגוניים לכאורה. אולם בית הדין עשוי לקבל טענות יעילות אם המעסיק יצליח להראות בבירור כי אין מדובר בנימוקים מפלים אלא בהחלטות עסקיות ענייניות ולגיטימיות בלבד."
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.