החוק אוסר על פיטורי נשים לאחר לידה לתקופה מוגדרת, כדי לאפשר להן לשוב לעבודה ולשמור על יציבות כלכלית. פיטורים שלא בהתאם לחוק עשויים להוביל לתביעות ופיצויים גבוהים.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
החוק אוסר על פיטורי נשים לאחר לידה לתקופה מוגדרת, כדי לאפשר להן לשוב לעבודה ולשמור על יציבות כלכלית. פיטורים שלא בהתאם לחוק עשויים להוביל לתביעות ופיצויים גבוהים.
הכוונה לפיטורים של עובדת במהלך תקופה מוגנת לאחר לידה, המהווים הפרת זכויות על פי חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
בהתאם לדיני העבודה בישראל, עובדת שילדה מוגנת מפיטורים לתקופת 60 יום מתום חופשת הלידה. פיטוריה של עובדת במהלך התקופה המוגנת או במהלך חופשת הלידה עצמה כפופים לאישור מיוחד מטעם משרד העבודה. החוק בישראל מחמיר ביחס למעסיק שמבקש לפטר עובדת בנסיבות אלו ודורש הוכחה משמעותית כי הפיטורים אינם קשורים ללידה או להורות. בהיעדר אישור מתאים או במקרה של הפרה, לעובדת זכות לפנות לבית הדין לעבודה לשם ביטול הפיטורים, השבתה לתפקידה ולתביעת פיצויים בגין נזקי ממון ועוגמת נפש.
כאמור, החוק אוסר באופן גורף על פיטורי עובדת בחופשת לידה וכן במשך 60 יום לאחר סיום חופשת הלידה. מעסיק המעוניין לפטר בתקופה זו חייב לקבל היתר ספציפי ומנומק מראש מאגף ההסדרה במשרד העבודה והרווחה ולהציג טעמים ענייניים המצדיקים זאת אשר אינם קשורים להריון או ללידתה של העובדת.
עובדת שפוטרה בניגוד להוראות החוק רשאית להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולדרוש החזרתה למקום עבודתה, קבלת תשלום מלא עבור התקופה שבה נעדרה כתוצאה מפיטוריה שלא כדין וכן זכאית היא לתבוע פיצוי בגין הנזק שנגרם לה בעקבות ההפרה – לרבות הפסדי שכר וזכויות סוציאליות, ופיצויים על עוגמת נפש.
תקופת ההתיישנות להגשת תביעות בנושא פיטורי נשים לאחר לידה עומדת על שבע שנים מיום היווצרות העילה. מומלץ לעובדות שחוו פגיעה בזכויותיהן לפעול בהקדם האפשרי ולא להתעכב בפנייה לקבלת ייעוץ משפטי והגשת התביעה הרלוונטית לבית הדין האזורי לעבודה.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
תקופת איסור הפיטורים | 60 יום לאחר חזרת העובדת מחופשת לידה (חל״ד) | חובה לקבל היתר מיוחד ממשרד העבודה לפטר בתקופה זו |
היתר לפיטורים חריגים | אישור הניתן מהממונה במשרד העבודה בנסיבות חריגות בלבד ובהוכחת הצדקה שאינה קשורה ללידה ולהורות העובדת | ללא היתר זה, הפיטורים בטלים באופן מוחלט וכרוכים בסיכון משפטי למעסיק |
סעד משפטי ופיצויים אפשריים | השבה לעבודה ומתן פיצוי כספי לעובדת במקרה של הפרת הוראות החוק | עשוי לכלול שכר שהפסידה העובדת, זכויות נוספות ופיצוי בגין עוגמת נפש והפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה |
במידה שהעסק נסגר באופן מלא ומוחלט ואין אפשרות להמשך העסקתה במקום אחר בעסק, רשאי המעסיק לבקש היתר מיוחד מהממונה במשרד העבודה. ללא היתר רשמי שכזה – אסור לבצע את הפיטורים גם במקרה של סגירת עסק.
גובה הפיצוי משתנה בהתאם לנסיבות המקרה. בית הדין עשוי לפסוק תשלום השכר שהיה מגיע לעובדת בתקופת ההיעדרות שנכפתה עליה שלא כדין וכן סכומים נוספים המשקללים עוגמת נפש והרתעה – בדרך כלל בין אלפי שקלים ועד מאות אלפי שקלים בהתאם לחומרת ההפרה.
תקופת ההתיישנות לתביעה בבית הדין היא עד שבע שנים מיום היווצרות עילת התביעה. עם זאת רצוי מאד שלא להשתהות ולפעול מוקדם ככל האפשר כדי לשמור על ראיות וזיכרון טריים שיסייעו לביסוס הטענות בתביעה המשפטית.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.