עובדים שלא קיבלו הודעה מוקדמת לפיטורים זכאים לפיצוי בגובה שכרם עבור התקופה שבה היו אמורים להמשיך לעבוד.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
עובדים שלא קיבלו הודעה מוקדמת לפיטורים זכאים לפיצוי בגובה שכרם עבור התקופה שבה היו אמורים להמשיך לעבוד.
פיצוי כספי המגיע לעובד שפוטר בלא שהמעסיק העניק לו הודעה מוקדמת כקבוע בחוק.
בישראל, על פי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, מעסיק המעוניין לסיים העסקת עובד מחויב למסור לו הודעה מראש ובכתב. תקופת ההודעה המוקדמת תלויה בוותק של העובד במקום העבודה ובאופי העסקתו (עובד בשכר חודשי או שעתי). אם המעסיק לא העניק לעובד את ההודעה המוקדמת שנדרשה ממנו לפי החוק, חלה עליו חובה לשלם לעובד פיצוי השווה לשכר שהיה מגיע לעובד אילו המשיך לעבוד בתקופה זו. מטרת הפיצוי היא להבטיח כי העובד יקבל הזדמנות ראויה למצוא מקום עבודה חלופי, ולמנוע מצב של פגיעה כלכלית פתאומית בזכויותיו כתוצאה מהיעדר התראה מראש.
הזכאות לפיצוי בגין היעדר הודעה מוקדמת תלויה במילוי התנאים הקבועים בחוק. על העובד להוכיח כי אכן לא נמסרה לו הודעה כנדרש ושהוא אינו נמצא במצב חריג כגון עבירת משמעת חמורה או הפרת חוזה משמעותית המצדיקים שלילת זכות זו. ככלל, בתי הדין יפסלו ניסיונות של מעסיקים להתחמק מחובה זו למעט מקרי קיצון מוכחים היטב.
המעסיק הוא הנושא באחריות מלאה למימוש הוראות החוק בנוגע להודעה מוקדמת. אי מסירת ההודעה בזמן מזכה את העובד באופן מיידי בזכות לתבוע ולקבל סכום שווה ערך לשכר שהיה מקבל במהלך התקופה שבה הייתה אמורה להיות מוגשת ההודעה מראש. כמו כן, יכול בית הדין לחייב את המעסיק בתשלום נוסף במקרה של הפרה חמורה או מכוונת.
בתי הדין לעבודה בישראל דנים תכופות בתביעות בנושא זה וקבעו כי גם איחור חלקי במסירת ההודעה עשוי לזכות את העובדים בפיצוי יחסי לפי תקופת העיכוב. כך למשל נפסק בעבר כי מעסיקים ששוללים מעובדים הזכות להתראה מראש בשל סכסוכים אישיים או שינוי פתאומי במדיניות החברה חייבים לפצות את העובדים בהתאם להוראות החוק.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
תקופת ההודעה המוקדמת | נקבעת לפי ותק ואופן העסקה (שעתי או חודשי) | נע בין יום אחד לחודש ימים מלא |
סכום הפיצוי הכספי | גובה השכר שהיה זכאי לו העובד בתקופת ההתראה שנשללה ממנו בפועל | - |
חריגים לשלילת הזכות לפיצויים | התנהגות חמורה או הפרת חוזה מצד העובד המזכים את המעסיק בפיטורים ללא הודעה כלל | דורש ראיות מוצקות ומפורטות בבית הדין לעבודה |
רק בית הדין לעבודה מוסמך לקבוע האם קיימת הצדקה חוקית לפטר עובד ללא מתן הודעה מוקדמת כלל, וזאת רק לאחר בדיקה ודיון בטענות הצדדים ובנסיבות הספציפיות שהביאו לפיטורים – כגון עבירות משמעת חמורות במיוחד או הפרת חוזה משמעותית וברורה מצד העובד.
כן, במקרים מסוימים רשאי בית הדין להטיל על המעסיק תשלום נוסף כהרתעת מניעת הפרות עתידיות, בעיקר כאשר נקבע שהפרת החובה נעשתה בכוונה תחילה, בזלזול בזכויות העובדים ובחוסר תום לב בולט תוך גרימת נזק כלכלי ישיר ומשמעותי לעובדים שפוטרו.
תקופת ההתיישנות להגשת תביעה בגין פיצויי אי מתן הודעה מוקדמת עומדת על שבע שנים מיום היווצרות העילה (יום הפיטורים בפועל), ולאחר מכן יאבד העובד את זכותו המשפטית לתבוע סעיף זה במסגרת בתי הדין לעבודה בישראל.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.