עובדים זכאים להפסקות במהלך יום העבודה, כמו הפסקת אוכל או מנוחה. משך ההפסקות נקבע בחוק שעות עבודה ומנוחה, ומעסיקים מחויבים לאפשר הפסקות אלו.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
עובדים זכאים להפסקות במהלך יום העבודה, כמו הפסקת אוכל או מנוחה. משך ההפסקות נקבע בחוק שעות עבודה ומנוחה, ומעסיקים מחויבים לאפשר הפסקות אלו.
הזמן המוגדר בחוק שבו רשאי העובד להפסיק עבודתו לטובת מנוחה וארוחה, בהתאם לחוקי העבודה בישראל.
חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951 קובע את חובתו של המעסיק לאפשר לעובד הפסקות במהלך יום העבודה. אורכה של ההפסקה מותנה במשך יום העבודה וסוג העיסוק. בדרך כלל, ביום עבודה בן 6 שעות לפחות, קיימת חובה לספק לעובד לפחות 45 דקות הפסקה רצופה אחת לפחות, כאשר מתוכן יש לאפשר לפחות 30 דקות של הפסקה רציפה מלאה (שבה מותר לעובד לעזוב את מקום עבודתו). במהלך ההפסקות שאינן בתשלום העובד רשאי להשתמש בזמן כרצונו. הפרת חובת מתן ההפסקות עשויה לזכות עובד בפיצוי כספי ובסעדים נוספים במסגרת תביעה לבית הדין לעבודה.
הזכאות להפסקה תחול כאשר העובד מועסק למשך שש שעות ויותר ברצף ביום עבודה רגיל. בעבודות מסוימות כגון משמרות מיוחדות או הסכמים קיבוציים, עשויים להתקיים תנאים שונים באופן ספציפי.
המעסיק מחויב לספק תנאים מתאימים למימוש הזכות להפסקה ולוודא שהעובדים יוכלו לנצל זמן זה בפועל ללא הפרעה או דרישות עבודה נוספות מצד המעסיק. כמו כן, חובה על המעסיק לתעד כדין את זמני ההפסקות.
מקרה נפוץ להפרת החוק הינו מצבים בהם מעסיקים דורשים מהעובדים להיות זמינים לענייני עבודה גם בעת הפסקתם או מונעים מהם עזיבת מקום העבודה לחלוטין בזמן ההפסקה הרצופה המחויבת בחוק.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
אורך ההפסקה המחייב | לפחות 45 דקות ביום עבודה של מעל 6 שעות; מתוכן מינימום 30 דקות רצופות מלאות (ללא עבודה) | משך ההפסקות נקבע לפי אורך יום העבודה וסוג התפקיד |
תשלום עבור זמן ההפסקה | בדרך כלל אין חובה לתשלום עבור זמן הפסקה מלא אם ניתן לעזוב את מקום העבודה | אם העובד חייב להישאר במקום לצורכי העבודה – הזמן ייחשב כשעות עבודה בתשלום |
סנקציות בגין אי-מתן הפסקות כחוק | אפשרות לפיצוי כספי והטלת קנסות מנהליים על המעסיק במקרה של הפרת חובה זו באופן שיטתי ומתמשך | בית הדין יבחן נסיבות כל מקרה לגופו וייקבע פיצויים בהתאם לפגיעה בזכויות העובד |
אם עובד נדרש לעבוד בזמן שמוגדר כהפסקתו והוא אינו יכול לנצל זמן זה כרצונו – תיחשב התקופה כזמן עבודה לכל דבר והמעסיק יהיה חייב לשלם בגינה שכר מלא. במקרים מסוימים עשוי בית הדין לפסוק פיצוי נוסף עקב הפרת הוראות החוק.
ביום עבודה שנמשך מעל שש שעות זכאי העובד ל-45 דקות הפסקה לפחות, מהן לפחות 30 דקות רצופות ומלאות שבהן הוא רשאי לצאת ממקום העבודה ולעשות כרצונו. יתר הדקות יכול שיהיו מחולקות להפוגות קצרצרות יותר במהלך היום ולא בהכרח ברצף אחד.
לפי החוק בישראל, עובדת מיניקה זכאית לשעת הנקה נוספת ביום לתקופה של ארבע חודשים מתום חופשת הלידה. שעת הנקה זו היא בנוסף לזמן ההפסקה הרגילה ומטרתה לאפשר לעובדת לטפל בצורכי התינוק או לבצע פעולת שאיבת חלב אם במהלך יום עבודתה.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.