חוק שעות עבודה ומנוחה מסדיר את מספר שעות העבודה היומיות והשבועיות, כולל חובת מתן הפסקות ושמירה על זכויות העובדים במקרים של עבודה בימי מנוחה.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
חוק שעות עבודה ומנוחה מסדיר את מספר שעות העבודה היומיות והשבועיות, כולל חובת מתן הפסקות ושמירה על זכויות העובדים במקרים של עבודה בימי מנוחה.
המונח "שעות עבודה ומנוחה" מתייחס למסגרת הזמנים החוקית המחייבת מעסיקים ועובדים בנוגע לשעות העבודה, הפסקות במהלך יום העבודה והמנוחה השבועית.
הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה תש"א-1951 מסדירות את זכות העובדים לתנאי העסקה הוגנים, תוך קביעת אורכו המרבי של יום ושבוע עבודה, זמני המנוחה והפסקות החובה המגיעות לעובדים. החוק מחייב את המעסיק להעניק מנוחה שבועית רצופה בת 36 שעות לפחות (לרוב בשבת ליהודים או ביום אחר לפי דת העובד). הפרת הוראות אלו מזכה את העובד בפיצויים כספיים ובאפשרות לתבוע פיצויי הלנת שכר ואף להגשת תלונה למשרד העבודה לצורך אכיפה מנהלית וקנסות על המעסיק. לעיתים אף ניתן להטיל אחריות פלילית בגין הפרות חמורות של תנאי העבודה והמנוחה.
חוק שעות עבודה ומנוחה חל על רוב העובדים במשק, אך ישנם עובדים שאינם זכאים להסדרים אלו כמו שוטרים, עובדי ניהול בכירים ועובדים בתפקידי אמון מיוחדים. ההוראות יחולו לפי סוג ההעסקה וההסכם החל במקום העבודה.
על פי הדין בישראל, חובת המעסיק היא לוודא כי מתקיימות בפועל ההוראות הנוגעות לשעות עבודה, הפסקות ומנוחות שבועיות. מעסיקים חייבים לנהל רישום מדויק של שעות עבודתם של עובדיהם ולשלם גמול על שעות נוספות בהתאם לחוק.
דוגמאות נפוצות להפרה כוללות אי מתן הפסקה יומית כנדרש בחוק (45 דקות ביום עבודה מעל 6 שעות), העסקת עובד מעל המכסה השבועית הקבועה בחוק ללא תשלום נוסף בגין שעות נוספות והעסקת עובד במנוחתו השבועית ללא היתר מתאים ממשרד העבודה.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
משך יום ושבוע העבודה | 8.6 שעות ביום ועד 42 שעות שבועיות (5 ימים בשבוע) | מעבר לכך – חובה לשלם גמול עבור שעות נוספות |
הפסקות במהלך יום העבודה | עבודה מעל שש שעות מחייבת 45 דקות הפסקה לפחות ביום (30 דקות ברצף) | אין חובה לשלם בגין זמן ההפסקה הארוכה כשהעובד יכול לצאת מהמקום כרצונו |
מנוחה שבועית חובה | 36 שעות רצופות לפחות אחת לשבוע (לרוב בשבת) | עסקה בזמן זה מחייבת אישורים מיוחדים ממשרד הכלכלה והתעשייה וגמול מוגדל לעובד |
בהעסקת עובד בזמן מנוחתו השבועית (לדוגמה בשבת), על פי חוק מגיע לו תגמול מינימלי בשיעור של לפחות 150% משכרו הרגיל עבור כל שעה בה הוא מועסק. במקרה שעבודה זו מוגדרת גם כשעות נוספות באותו יום, יחויב המעסיק בתשלום גמול גבוה יותר בהתאם לחישובי השעות הנוספות שמעבר לכך.
תקופת ההתיישנות לתביעה בעניין הפרות חוק שעות עבודה ומנוחה עומדת על שבע שנים ממועד היווצרותה של העילה המשפטית. יש לזכור כי חלוף תקופת ההתיישנות מביא לאיבוד הזכות להגיש תביעה משפטית נגד המעסיק בפני בית הדין לעבודה בגין אותן הפרות או עבירות.
גורם האכיפה הראשי הינו משרד העבודה והרווחה, אשר מוסמך לפעול לאכיפת הוראות חוק זה באמצעות ביקורות יזומות ומתן קנסות מנהליים כנגד מעסיקים מפרים. בנוסף קיימים הליכים בבתי הדין לעבודה בהם עובדים יכולים לתבוע בעצמם פיצויים כספיים ואחרים בעקבות הפרת החוק.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.