תוכן עניינים

תמונה של עורך דין שלמה ולר
עורך דין שלמה ולר

משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.

צור קשר

לייעוץ משפטי מקצועי

תאונת עבודה
תאונת עבודה

תאונת עבודה

פגיעה או מחלה שנגרמה לעובד במסגרת עבודתו או עקב תנאי העבודה. עובדים שנפגעו זכאים לפיצוי מהמוסד לביטוח לאומי ולעיתים גם מהמעסיק, בהתאם לנסיבות.

תאונת עבודה

אירוע פגיעה שקרה לעובד במהלך העבודה, עקב העבודה או בדרך לעבודה וממנה, המזכה בזכויות ובפיצויים לפי הדין הישראלי.

תאונת עבודה היא אירוע המוכר במסגרת חוק הביטוח הלאומי ונכלל תחת ההגדרה החוקית של "פגיעה בעבודה". עובד שנפגע בתאונה כזו זכאי למגוון זכויות והטבות הן מהמוסד לביטוח לאומי והן מהמעסיק. בין היתר, נדרש העובד להגיש תביעה להכרה בפגיעה במוסד לביטוח הלאומי ולוודא כי הוא מקבל את הזכויות הכספיות והרפואיות המגיעות לו כחוק. מעסיק חייב לפעול בהתאם להוראות הבטיחות הקבועות בחוק על מנת למנוע תאונות אלו, והוא עשוי לשאת באחריות משפטית ואף כספית אם יימצא כי התרשל או הפר חובה חוקית אחרת הקשורה בבטיחות העובדים.

תנאים להחלת תאונת עבודה

לצורך הכרה בתאונת עבודה, על האירוע להיות קשור לעבודתו הישירה של העובד, לקרות במהלך ביצוע העבודה עצמה או בדרך סבירה וישירה אליה וממנה. בנוסף לכך, יש להוכיח קשר סיבתי ברור בין הפגיעה הפיזית לבין התאונה.

זכויות העובד לפי החוק

עובד שנפגע בתאונת עבודה זכאי לדמי פגיעה לתקופה של עד 91 ימים, קבלת טיפול רפואי חינם וקבלת גמלאות כגון מענק נכות או קצבת נכות זמנית וקבועה במידת הצורך. מעבר לזכויות אלה, עשוי העובד להיות זכאי גם לפיצויים בגין כאב וסבל ואובדן השתכרות בהתאם לנסיבות המקרה.

התיישנות ותביעות

בהתאם לחוק ההתיישנות הישראלי, תביעה לתשלום דמי פגיעה מביטוח לאומי יש להגיש בתוך שנה אחת בלבד מיום התאונה. בנוסף לכך, תביעת רשלנות כנגד המעסיק יש להגיש לבית המשפט בתוך שבע שנים מיום האירוע (ברוב המקרים).

נושאתיאור עיקריהערות רלוונטיות
דמי פגיעהתגמול כספי מטעם ביטוח לאומי בשל היעדרותו של עובד בעקבות תאונת עבודה.ניתנים עד 91 ימים לאחר התאונה בכפוף להגשת תביעה מתאימה.
חובת הדיווח למעסיקחובת העובד לדווח מידית למעסיק על כל תאונת עבודה שאירעה לו.הפרת חובה זו עלולה להשפיע לרעה על זכאותו לפיצויים שונים.
רשלנות מעסיק בתאונות עבודהמצב בו המעסיק הפר חובות בטיחות וגרם לתאונה לעובדיו עקב מחדלים או הפרת תקנות בטיחות בעבודה.עלול לגרום לחיוב נוסף בתשלום פיצויים מוגברים בבית המשפט.

האם תמיד ניתן לתבוע גם את המעסיק לאחר תאונת עבודה?

לא תמיד. ניתן יהיה לתבוע את המעסיק במקרה שהתאונה התרחשה בשל התרשלותו של המעסיק או אי קיום חובות בטיחות שהוטלו עליו כחוק. במקרה שאין רשלנות מצד המעסיק ולא הייתה הפרת חובה מצדו, יישאר העובד רק עם הזכויות מול הביטוח הלאומי ללא יכולת הגשת תביעה נוספת נגד המעביד בבית המשפט האזרחי בגין אותה תאונה עצמה.

מה משמעות ההכרה בפגיעה כתאונת עבודה בביטוח לאומי?

המשמעות העיקרית היא שהעובד יקבל דמי פגיעה כפיצוי בגין התקופה שבה אינו מסוגל לעבוד (עד 91 ימים), טיפול רפואי ללא תשלום וכן גמלת נכות אם יישאר נזק רפואי לצמיתות או לתקופה ממושכת. כמו כן, הדבר מאפשר המשך טיפולים רפואיים מסוימים וצבירת זכויות בעתיד לפי מצב רפואי ונזק מהאירוע הספציפי שקרה במסגרת העבודה או בקשר אליה.

מה הדין לגבי תאונות דרכים בדרך לעבודה ובחזרה הביתה?

"תאונת דרך" שאירעה תוך נסיעה ישירה מביתו של העובד לעבודה או בדרכו חזרה ממנה מוכרת אף היא כתאונת עבודה לפי הדין בישראל. במקרה כזה יהיו העובדים שנפגעו זכאים לקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי וכן להגיש תביעת פיצויים מחברת הביטוח של הרכב שבו נסעו במסגרת הוראות חוק הפלת"ד (חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים).

🛡️ הבהרה משפטית

המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.

פתיחה
Scan the code
שלום וברכה,
איך אוכל לעזור?
Call Now Button