עובד שפוטר בניגוד לחוק, כמו ללא שימוע או בשל אפליה, רשאי להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולדרוש פיצויים על הנזק שנגרם לו.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
עובד שפוטר בניגוד לחוק, כמו ללא שימוע או בשל אפליה, רשאי להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולדרוש פיצויים על הנזק שנגרם לו.
הליך משפטי המאפשר לעובד לתבוע מעסיק בגין הפרת הוראות החוק בעת סיום העסקתו.
כאשר עובד מפוטר בניגוד להוראות הדין הישראלי, למשל ללא עריכת שימוע כדין, במהלך תקופת הריון או טיפול פוריות, או בשל אפליה מכל סוג שהוא, עומדת לרשותו הזכות להגיש תביעה בגין פיטורים לא חוקיים בבית הדין לעבודה. מטרת ההליך היא למנוע התנהלות שרירותית של מעסיקים ולשמור על זכויות יסוד של העובדים. בית הדין עשוי לפסוק לטובת העובד סעדים ופיצויים שונים בהתאם לנסיבות כל מקרה, תוך התחשבות בחומרת ההפרה ובמשך תקופת העסקה של העובד.
כדי שתקום עילת תביעה לפיטורים לא חוקיים יש לבחון אם קיימת הפרה ממשית של חובות מעסיק כגון: היעדר עריכת שימוע לפני פיטורין כנדרש; פיטורים במהלך הריון ללא קבלת היתר מהממונה; הפסקת עבודתו של עובד הנמצא בתקופת שירות מילואים; או אפליית עובדים מחמת דתם, מינם, גילם וכדומה.
בית הדין מוסמך לפסוק מגוון סעדים לטובת העובד. בין הסעדים האפשריים נמצאים: השבה לעבודה בפועל (במקרים חריגים), תשלום פיצוי כספי משמעותי בשל נזק בלתי ממוני (לדוגמה עוגמת נפש), החזר הפסדי הכנסה שנגרמו לעובד בעקבות הפיטורים הלא חוקיים וכן חיוב המעסיק בהוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.
ככלל, תקופת ההתיישנות להגשת תביעות בגין יחסי עבודה בישראל עומדת על 7 שנים מיום היווצרות העילה. עם זאת, מומלץ להגיש את התביעה סמוך ככל האפשר למועד הפיטורין כדי לשפר את סיכויי הצלחת התביעה והוכחת טענותיו של העובד באופן משכנע ומהימן בפני בית הדין.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
אי קיום שימוע כדין | פיטורי עובד ללא עריכת הליך שימוע מסודר והזדמנות ראויה להשמעת טענותיו. | ניתן לזכות בפיצוי אף אם סיבת הפיטורים עצמה הייתה מוצדקת לכאורה. |
פיטורי עובדת בהריון או בטיפולי פוריות | איסור מוחלט לפטר עובדת בהריון או בטיפולים בלא היתר מיוחד ממשרד העבודה והרווחה. | פיצויים במקרים אלו יכולים להיות גבוהים במיוחד וכוללים גם רכיב נזק שאינו ממוני. |
אפליה אסורה בעת פיטורים | איסור על פיטורי עובד בשל מאפיינים כגון דת, גזע, מין, גיל או השקפה פוליטית ואישית אחרת. | בתי הדין רואים באפליה זו הפרה חמורה העלולה להביא לפיצויים מוגברים. |
גובה הפיצוי משתנה לפי נסיבות המקרה וחומרת הפרת החובה מצד המעסיק. לרוב מדובר בסכומים הנעים בין חודש לכמה חודשי משכורת – תלוי במשך ההעסקה ובמידת החריגה מהנוהל התקין לעריכת שימוע כדין מול העובד לפני הפסקת עבודתו.
נדרש כי העובד יביא ראיות שיש בהן להצביע על כך שהאפליה היוותה גורם משמעותי בהחלטת המעסיק לסיים העסקתו. גם עדויות והתבטאויות ישירות וגם ראיות נסיבתיות יכולות לשמש כבסיס הוכחה בבית הדין לעבודה לצורך פסיקה ופיצויים מתאימים בתביעה מסוג זה.
אפשרות זו קיימת אך מופעלת רק במקרים חריגים כאשר נסיבות העניין מצדיקות זאת ואין פתרון חלופי ראוי אחר בדמות פיצוי כספי. בתי הדין יעדיפו בדרך כלל לפסוק סעד כספי ולא כפייה על הצדדים להמשיך את יחסי העבודה נגד רצונם או תוך יצירת מתח במקום העבודה.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.