פיטורים שלא נערכו בהתאם להוראות החוק, כמו ללא הודעה מוקדמת או סיבות לא מוצדקות. תביעה מסוג זה יכולה לכלול דרישות לפיצויים או להשבת העובד למקום העבודה.
משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.
מְעוּלֶה מבוסס על 9 ביקורות בתיה דסקל28/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. שירות אדיב מסור ומקצועי חתירה לתוצאה הטובה ביותר ללקוח אלישבע28/07/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין מוצלח מקצועי אנושי.. ועושה עבודה יסודית שנותנות פרי.. ממליצה בחום!!! שולט בתחום ברמה גבוהה מאוד!!! רפואה לעם הקרן לקידום הבריאות בישראל22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. נלחם בשבילי כלקוח כאילו היה תיק אישי של הבן שלו. משהו מדהים. דייקן. מעמיק וחוקר עד לפרטים הקטנים. לא נרתע מעבודה קשה כדי להוכיח את האמת לא נבהל מעימות עם גופים חזקים ומאיימים כולל כאלה שמתנהלים בשיטות מאפיה בניגוד לחוק. הולך עם הלקוח ועם האמת עד לנצחון. חיה זילברברג22/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין תותח! אמין ומקצועי !!! מלכי פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד תותח !!!! והכל בנחת ובגובה העניים מומלץ ביותר תודה לך על השירות וההצלחה צביקה פריינד20/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד רגיש וזמין והכי חשוב מקצועי. הוביל אותי לנצח מול הבוס ברוגע ושלווה בלי מלחמות שרי ולדר11/05/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עו"ד שלמה ולר נתן לי שירות מעולה, היה קשוב באופן מיוחד ועבד ביסודיות. מקצוען אמיתי בדיני עבודה ובכלל, מומלץ בחום. נתן מנדלוביץ26/09/2021Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עורך דין ולר הינו אדיב ומקצועי מומלץ בחום!
פיטורים שלא נערכו בהתאם להוראות החוק, כמו ללא הודעה מוקדמת או סיבות לא מוצדקות. תביעה מסוג זה יכולה לכלול דרישות לפיצויים או להשבת העובד למקום העבודה.
הליך משפטי במסגרתו עובד טוען לפיטורים בניגוד להוראות החוק, להסכם עבודה או לכללי הצדק הטבעי.
פיטורים שלא כדין עשויים להתרחש במקרים בהם מעסיק מפטר עובד ללא הליך שימוע תקין, מסיבות אסורות על פי דין כגון אפליה (על רקע גיל, מין, דת או מצב משפחתי), פגיעה בזכויות העובד או הפרה של הסכם העבודה. תביעה זו מעניקה לעובד אפשרות לדרוש סעד מבית הדין לעבודה כגון פיצוי כספי, השבה למקום העבודה במקרים נדירים או מתן צו מניעה המורה על ביטול הפיטורים. בית הדין לעבודה יבחן את נסיבות המקרה ויבדוק האם הופרו הוראות חוקי העבודה או זכויות היסוד של העובד.
בכדי שתתקבל תביעה בגין פיטורים שלא כדין על העובד להוכיח שנפל פגם בהליך הפיטורים עצמו, כגון העדר שימוע ראוי, הפרת חוזה העסקה קיים או קיום נסיבות פסולות כגון אפליה. כמו כן, יש לבדוק אם המעביד אכן התנהג בניגוד לדיני עבודה מחייבים כמו חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות.
כאשר בית הדין מוצא כי אכן היו אלו פיטורים שלא כדין, הוא רשאי לחייב את המעסיק בתשלום פיצויים לעובד. גובה הפיצויים תלוי בנסיבות: חומרת ההפרה, משך תקופת ההעסקה והנזק שנגרם לעובד. במקרים מיוחדים ובנסיבות חריגות רשאי בית הדין אף לתת צו להשבת העובד לתפקידו המקורי.
תקופת ההתיישנות להגשת תביעה בגין פיטורים שלא כדין היא בדרך כלל 7 שנים ממועד היווצרות עילת התביעה. עם זאת מומלץ לפעול ללא דיחוי ולהגיש תביעה סמוך ככל האפשר למועד הפסקת יחסי העבודה כדי להבטיח הגנה מלאה על זכויות העובד.
נושא | תיאור עיקרי | הערות רלוונטיות |
---|---|---|
חובת שימוע | המעסיק חייב לקיים הליך שימוע לפני החלטה על פיטורי עובד. | הפרה עשויה להביא לפסילת הפיטורין ולמתן פיצויים כספיים. |
אפליה אסורה בפיטורין | אסור לפטר עובד מטעמי דת, מין, גיל ועוד לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. | נטל ההוכחה מוטל ראשונית על העובד הטוען לאפליה. |
פיצוי כספי מקובל בבית הדין לעבודה | בית הדין יכול לקבוע סכום בהתאם לנזקי העובד ונסיבות הפגיעה בזכויותיו. | גובה הפיצוי נקבע בהתאם לנסיבות כל מקרה לגופו. |
בית הדין בוחן אם ניתנה הזדמנות אמיתית וכנה לעובד להשמיע את טענותיו כנגד הכוונה לפטרו. אי ביצוע שימוע או ביצועו באופן שטחי ולא רציני עלולים בהחלט לגרום לבטלות הפיטורין ולהענקת סעד מתאים לעובד – לרבות מתן פיצוי כספי משמעותי ולעיתים החזרה לתפקיד באופן זמני או קבוע.
פגיעה בזכויות יסוד כוללת בדרך כלל אפליה אסורה עקב גיל, מגדר, מצב משפחתי וכיו"ב; כמו גם הפרת חופש ההתאגדות ופגיעה בזכות להתארגנות עובדים. בתי המשפט רואים בחומרה רבה הפרות מסוג זה ועשויים לפסוק לטובת העובד הן בפיצויים והן בצווי מניעה ומניעת המשך ההפרה.
לרשות העובדים עומדת תקופת התיישנות של 7 שנים להגשת תביעות מתחום דיני עבודה ממועד היווצרות עילת התביעה (בדרך כלל מועד הפסקת עבודתם). מומלץ מאוד לא להמתין עד סמוך לסוף התקופה אלא ליזום פעולות משפטיות מהר ככל הניתן כדי לשמור היטב על הזכויות ולהציג ראיות ברורות ועדכניות יותר בפני בית הדין לעבודה.
המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.