תוכן עניינים

תמונה של עורך דין שלמה ולר
עורך דין שלמה ולר

משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.

צור קשר

לייעוץ משפטי מקצועי

תנאים לתשלום עבור עבודה נוספת
תנאים לתשלום עבור עבודה נוספת

תנאים לתשלום עבור עבודה נוספת

החוק קובע שמעסיקים מחויבים לשלם לעובדים עבור עבודה מעבר לשעות המוגדרות, בתעריף מוגדל, בהתאם להסכמים או לחוקי העבודה.

תנאים לתשלום עבור עבודה נוספת

התנאים המשפטיים המחייבים את המעסיק בתשלום נוסף לעובד מעבר לשכרו הרגיל.

על פי דיני העבודה בישראל, עובד זכאי לקבל תשלום נפרד עבור עבודה נוספת מעבר למסגרת שעות העבודה הרגילה שנקבעה לו בחוזה או בהתאם לחוק. מעסיק המעסיק עובד מעבר לשעות העבודה המוסכמות מחויב על פי חוק לשלם לעובד גמול שעות נוספות בשיעור של 125% מהשכר השעתי הרגיל בגין השעתיים הנוספות הראשונות בכל יום, ו-150% בעבור כל שעה נוספת לאחר מכן. בנוסף, אם קיימים תנאים מיטיבים יותר בהסכם קיבוצי או חוזה אישי, המעסיק חייב לכבדם ואין לגרוע מהם.

תנאים להחלת תנאים לתשלום עבור עבודה נוספת

כדי שעובד יהיה זכאי לגמול שעות נוספות עליו להיות מועסק בפועל מעבר לשעות העבודה הקבועות בחוק או לפי הסכם העבודה האישי או הקיבוצי. חובה זו חלה הן על עובדים במשרה מלאה והן על עובדים במשרה חלקית, בהתאם למספר השעות שהוגדרו להם מראש.

אחריות המעסיק

המעסיק נדרש לנהל רישום מסודר של שעות העבודה והשעות הנוספות של העובד ולשלם בהתאם לרישומים אלה. היעדר רישומים מתאימים עשוי להעביר את נטל ההוכחה על כתפי המעסיק במקרה של תביעה מצד העובד.

זכויות העובד לפי החוק

זכותו של העובד לקבל שכר מוגדל כדין עבור עבודתו הנוספת מעוגנת בחוק שעות עבודה ומנוחה ובחקיקה משלימה כגון צווי הרחבה והסכמים קיבוציים. אי-תשלום כדין עשוי לזכות את העובד בפיצויי הלנת שכר או פיצויים נוספים בהתאם לפסיקות בית הדין לעבודה.

נושאתיאור עיקריהערות רלוונטיות
גובה התשלום עבור שעות נוספות125% מהשעה הראשונה והשנייה, 150% החל מהשעה השלישית ואילך ביום נתוןעשויים להיות תנאים מיטיבים יותר בחוזה אישי או הסכם קיבוצי
ניהול רישום שעות עבודהמוטלת אחריות חוקית על המעסיק לנהל דיווח ברור ומדויק של שעות עבודה ושעות נוספותהיעדר דיווח עשוי לפעול נגד המעסיק בבית הדין לעבודה
התיישנות תביעת גמול שעות נוספותתקופת ההתיישנות עומדת על שבע שנים מיום היווצרות עילת התביעה בגין שעות נוספות שלא שולמו כחוק-

מי נושא באחריות אם אין רישום ברור לגבי השעות הנוספות?

המעסיק הוא האחראי לניהול מדויק וברור של רישומי השעות הנוספות. כאשר אין רישומים כאלה, בית הדין רשאי להעביר אל המעסיק את נטל ההוכחה להפריך טענות העובד לגבי ביצוע השעות הנוספות ולהציג ראיות נגדיות ברורות ומשכנעות לכך שלא בוצעו.

באילו נסיבות מוצדקת תביעת גמול על עבודה נוספת?

כאשר עובד ביצע בפועל עבודה מעבר לשעות הרגילות ולא קיבל עבורה את הגמול המתאים הקבוע בחוק או בהסכם בין הצדדים, יש הצדקה לתביעת גמול זה בבית הדין לעבודה. הצלחת התביעה תלויה בהוכחת ביצוע השעות הנוספות ובהיעדר תשלומים מלאים מהמעסיק כחוק.

מהם הפיצויים שניתן לתבוע עקב הפרת זכות לתשלום בגין עבודה נוספת?

עובד שזכותו לתשלום בגין השעות הנוספות הופרה יכול לתבוע הן את התשלומים שלא שולמו לו כדין והן פיצויי הלנת שכר, בהתאם לחומרת ההפרה ונסיבותיה. בית הדין לעבודה עשוי אף לחייב את המעסיק בפיצויים מוגברים במקרה שהופר החוק ביודעין ובכוונת תחילה.

🛡️ הבהרה משפטית

המידע בדף זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי. אין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות משפטיות או אחרות. בכל מקרה יש להיוועץ בעורך דין מוסמך. כל הזכויות שמורות.

פתיחה
Scan the code
שלום וברכה,
איך אוכל לעזור?
Call Now Button