ע"ע (ארצי ) 15868-04-18 גבריאל כותה – מדינת ישראל משרד המשפטים

השפעת עיקרון תום הלב על התקיימותם של יחסי עובד ומעסיק

ביה"ד דן, בהרכב מורחב, בשאלת ההכרה ביחסי עובד ומעסיק בדיעבד, וקבע הלכה חדשה בשאלת אופן חישוב זכויותיו של מועסק שנקבע בדיעבד כי הוא "עובד"; בין חברי ההרכב נתגלעה מחלוקת אשר להשפעת עקרון תום הלב על עצם התקיימותם של יחסי עובד-מעסיק.

בפסק דין זה דן בית הדין במספר שאלות הקשורות במישרין או בעקיפין לשאלת קביעת קיומם של יחסי עובד ומעסיק.

בין השאר עלתה השאלה בדבר השפעת עיקרון תום הלב ביחסי עבודה על קיומם של יחסי עובד ומעסיק ולמעשה השאלה שנשאלה היא האם יש להוסיף את עיקרון תום הלב כמבחן לצורך קביעת קיומם של יחסי עבודה.

נקבע כי הגם שעיקרון תום הלב הוא פקטור חשוב בסוגיות של יחסי עובד ומעסיק, אין להוסיף אותו כמבחן לקיומם.

תוכן עניינים

תמונה של עורך דין שלמה ולר

עורך דין שלמה ולר

משרדו של עורך דין שלמה ולר מתמחה בתחום דיני העבודה ובעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים. עם מחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ואמינות, המשרד מספק פתרונות משפטיים מותאמים אישית, תוך ליווי צמוד בכל שלב בתהליך המשפטי.

צור קשר

לייעוץ משפטי מקצועי

Call Now Button
חיוג וואטסאפ